Amelies plommekake

Bakverk

amelie-plommekake

Les Fabuleux Destin d’ Amelie Poulain fra 2001 er en av mine absolutte yndlingsfilmer og min lille hund er oppkalt etter filmens hovedkarakter. I en av scenene fra filmen ser vi hovedpersonen Amelie bake sin berømte plommekake. Dessverre er det ingen oppskrift knyttet til filmen, men her er oppskriften jeg bruker som i det minste er fransk.

Ingredienser

250 gr sukker

fire egg

250 gr smør

200 gr hvetemel

100 gr potetmel

en teskje bakepulver

en spiseskje vaniljesukker

tolv til fjorten faste plommer uten sten

to spiseskjeer smeltet smør

fem spiseskjeer sukker

Sett ovnen på 200 °C, smelt smøret og sett til side og pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker. Sett maskinen på lav hastighet og tilsett melblandingen vekselsvis sammen med det smeltede smøret i eggedosisen og pisk sammen til du har en glatt røre.

Finn frem en 24 cm. stor springform og smør bunnen av den med to spiseskjeer smeltet smør og smør sidene av formen med Formfett. Dryss på sukker og legg de halve plommene med snittflaten ned. Hell over kakerøren og stek kaken i 40-50 minutter et hakk under midten av ovnen og kjenn etter med en kakenål så du er sikker på at den er gjennomstekt.

La den avkjøle seg i ca. 30 minutter før du forsiktig løsner ringen, bruk en liten spatel eller kniv om du trenger det. Finn frem et kakefat og snu kaken i en vending, her må du ha et fast grep og snu raskt. Bruk samme kniv eller spatel til å løsne bunnen fra toppen av kaken og vær forsiktig.

Server gjerne kaken lun sammen med pisket krem. Kaken tåler også godt å fryses.