© 2010–2022 Millas Mat

Pasta Norma fra Sicilia

en gammel rett

Dette er en klassisk siciliansk vegetarisk pastarett oppkalt eller operaen til Vincenzo Bellini som var født på Sicilia, og er en hyllest til de gode smakene man finner her i både dyrket og i vill tilstand. Dette er en gammel rett fra bondesamfunnet der folk var fattige og ikke kunne unne seg kjøtt så ofte. I dag er den anerkjent som en original rett fra Sicilia og spises av folk fra alle samfunnsklasser. Dette er en oppskrift for to.

Ingredienser

en stor aubergine

et fedd kinesisk hvitløk

knust havsalt og sort pepper etter smak

olivenolje til steking

en teskje knuste chiliflak

en boks (400 gr) knuste tomater

100 gr smuldret fetaost eller grovrevet parmesan

friske basilikumblader

250 gr spaghetti

Del opp auberginen i staver, dryss på godt med knust havsalt og pakk alt inn i et rent kjøkkenhåndkle. Legg noe tungt oppå, feks. en bok og la auberginen ligge i press i omlag 30 minutter. Dette er for å fremme smaken av den samt få ut endel av vannet. Dette er viktig for smaken av den ferdige retten.

Varm noen spiseskjeer olivenolje i en dyp panne og stek auberginen lett gyllen. La den ut av pannen og legg den til side på en tallerken. Behold oljen i pannen.

Finhakk eller riv hvitløken og knus den sammen med litt salt til en jevn mos. Stek den i pannen du brukte til auberginen i noen få minutter for å ta vekk smaken av rå hvitløk. Tilsett chiliflak og rør godt. Ha auberginen tilbake i pannen og hell på tomatene. La det koke i noen minutter og smak til med pepper. Smuldre i osten og smak deretter til med salt, ikke før, husk at osten som oftest er salt nok fra før av.

Slå nykokt spaghetti i pannen og riv over frisk basilikum. Vend alt godt sammen og server med et lite ekstra ostedryss på toppen. Noen liker også å toppe retten med noen ekstra dråper olivenolje.