Hokkaido currysuppe

en deilig japansk vintervarmer

Hokkaido ligger midt i hjertet av vinter-Japan og her må de takle meterhøye snøfall hvert eneste år (verdens mest snørike by er japanske Aomori). Dette klimaet påvirker også maten de spiser og de har sin egen spesielle variant av japansk curry nemlig currysuppe. I den finner du både grønnsaker, kjøtt og kraft sammen med ris eller nudler og gjerne et egg. Dette er klassisk vintermat du holder lenge på og det smaker helt fantastisk.

Ingredienser

suppe for to:

en liter mild oksekraft

en løk, delt i to

fire laurbærblader

en porsjon roux eller to spiseskjeer ferdig indisk currypaste fra feks. Patak

to teskjeer malt koriander

to teskjeer garam masala

en stor gulrot i trekantbiter

tre til fire små poteter, skrelt og delt i to

125 gr Shimeijisopp eller champignion

----

en halv squash i biter

tre til fire babymais, hele

200 gr kyllngfilet i biter

to små pølser, splittet

soya, havsalt og sort pepper etter smak

to kokte egg

ris eller nudler til servering

Fremgangsmåte

Begynn med å lage roux etter oppskriften og la den avkjles. Vær obs. på at du kanskje ikke trenger alt men resten kan fryses. Bare husk å pakk det godt inn i emballasje som tåler frysing.

Hell oksekraften i en passende suppekjele og legg i delt løk og laurbær. Kok opp og rør ut currypasten i blandet det ekstra krydderet og hell alt over i kjelen. La alt koke i omlag tjue minutter. Mens det koker kutter du opp gulrot og poteter og renser soppen, ikke kutt de helt fra hverandre men la de være i mindre stykker.

Når kraften har kokt tar du ut løk og laurbær og legger i gulrot, poteter og sopp, la de koke i en halvtimes tid til alt er mørt. Smak og sjekk om suppen trenger mer havsalt, soya eller pepper.

Stek squash, mais, kylling og pølser etter tur på pannen og legg de til side på en tallerken etterhvert som du steker. Kok eggene i ca. åtte minutter, skrell de og legg også disse til side.

Legg potet og gulrot i bunnen av hver serveringsbolle og legg sopp, kjøtt, pølser, squash og mais på toppen. Øs over suppen og anrett med delt egg og persille på toppen. Server med ris ved siden av i en sep. bolle og server maten med suppeskje og spisepinner.