Panna Cotta

karamellpuddingens hvite søster

Dette er rett og slett en av de beste dessertene jeg vet om selv om dens vakre italienske navn rett og slett bare betyr kokt krem på norsk. Tidligere har jeg kalt dette for karamellpuddingens storesøster og det står jeg ved for prinsippene i denne oppskriften er mer eller mindre de samme. Noe som også er så flott med dette er at her kan du variere smakene av hjertens lyst hvis du ikke vil gå for den klassiske smaken med vanilje.

Ingredienser

panna cotta for to:

2 1/2 dl kremfløte

en halv dl helmelk

50 gr sukker

to plater gelatin

to spiseskjeer mørk rom, bourbon, likør eller vaniljefrø (velg din favoritt)

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp fløte, melk og sukker, pisk hele tiden og dra kjelen av platen så snart det har kokt opp.

Tilsett vanilje evt. likør som du liker og klem ut vannet av gelatinen. Dropp de i kjelen og pisk de godt inn. La blandingen avkjøles litt før du heller den i former eller dessertglass og lar de setter seg i kjøleskapet i omlag to timer. Den skal ikke være helt pinnestiv men ha litt bevegelse som gele.

Serveres gjerne med friske bær eller lag en coulis i blenderen ved å kjøre sammen din favorittfrukt og noen spiseskjeer melis eller kok en rask og enkel bærsirup slik du ser jeg har gjort på bildet. Kok opp 200 gram rips, tre spiseskjeer granateplejuice og 50 gram sukker, la det koke i to minutter, sil av og avkjøl.