© 2010–2019 Millas Mat

Delfiakake

Dansk kiksekage – en juleklassiker

Denne kaken har mest sannsynlig dansk opphav og kalles kiksekage i sitt hjemland og jo bedre sjokolade du bruker i jo bedre blir resultatet. Jeg synes også det er viktig at du bruker nok kjeks så forholdet mellom kjeks og sjokolade blir noenlunde jevnt. En Delfiakake bør serveres i tynne skiver, gjerne sammen med en kopp sterk kaffe. Da kommer den virkelig til sin rett.

Delfiakake

Ingredienser

250 gr god kvalitetssjokolade feks. Valrhona 70 % kombinert med Freia Selskapssjokolade

250 gr Delfiafett (kokosfett)

en halv dl sterk kaffe eller espresso

to spiseskjeer Cognac

to egg

to spiseskjeer sukker

revet skall av en appelsin

en pakke Per kjeks

marsipan, geletopper og skåldede mandler til pynt

Kle en brødform med aluminium- eller plastfolie og smelt sammen kaffe og sjokolade i en kjele under stadig omrøring. Ikke bruk for sterk varme. Tilsett Cognac og appelsinskall og skjær opp kokosfettet i mindre biter. Ta kjelen av varmen og rør inn kokosfettet på ettervarmen så det smelter helt og du har en blank og glatt masse.

Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett sjokoladeblandingen litt etter litt mens du pisker godt hele tiden, bruk gjerne miksmasteren til denne jobben. Hell først et tynt lag av sjokolademassen i bunnen av formen og legg deretter på et lag med kjeks og noen biter av marsipan og geletopper skjært i biter. Bygg deretter opp tynne lag av sjokolade og kjeks sammen med lit pynt og avslutt med sjokolademassen. Pynt deretter toppen av kaken med mandler og geletopper.

Sett kaken kaldt i minimum to timer før oppskjæring og servering. Kaken må oppbevares i kjøleskapet godt innpakket i plast.