© 2010–2022 Millas Mat

Kremet svensk pastasalat

en kafeklassiker i Skandinavia

Denne typen pastasalater forbinder jeg med cafeer i Stockholm og København for denne oppskriften har svært lite med Italia å gjøre men den er riktig så smakfull og god. Det du skal passe på er trekketiden siden denne salaten inneholder rå hvitløk må den få sin hviletid før servering så smakene får satt seg.

Ingredienser

nok til fire som en lunsjrett:

250 gr fullkorns fusili eller penne

en liten rød paprika i små terninger

125 gr friske sukkererter i skiver

to store finsnittede vårløk

en liten revet kinesisk hvitløk

en liten boks skylte og avrente maiskorn

150 gr røkt skinke i tynne strimler

150 gr stekt bacon til garnering

——

dressing:

tre spiseskjeer lettrømme

tre spiseskjeer lett majones

seks skiver finhakket sylteagurk

halvannen spiseskje lake fra agurkene

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak (kan sløyfes)

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann og når den er ferdig skyller du den i rikelig med kaldt rennende vann og setter den til side. Finn frem en stor blandebolle og tilsett paprika, sukkererter, vårløk, revet hvitløk, maiskorn og skinke. Tilsett deretter pastaen og bruk to spiseskjeer til å vende alt godt sammen.

Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper. Hvis du vil ha en litt spissere smak kan du også tilsette litt friskpresset sitron.

Vend dressingen inn i salaten med rolige bevegelser og la den trekke under plast eller i en bolle med lokk i kjøleskap i en times tid før servering. Mens salaten trekker kan du sprøsteke bacon og garnere salaten med dette før servering.