Gladlaks med fløte og chili

oppskrift fra Are Sende Osen

Her får du en oppskriften på lekker lakserett med fløte- og sitronsaus fra selveste Are Sende Osen. Sausen er både aromatisk, syrlig og litt sterk, noe som passer perfekt til den fløyelsmyke laksen. Are står for meg som en svært kompetent hobbykokk, så gå gjerne inn på YouTube og få med deg Ares Cheese Kitchen.

Ingredienser

middag for tre:

en halv kilo fersk økologisk laks

tre dl kremfløte

saften av en sitron

to fedd revet hvitløk

en finhakket grønn chili m/frø

en bit frisk revet ingefær

to finsnittede vårløk

to teskjeer Hot Madrascurry

havsalt og sort pepper etter smak

----

dampet broccoli og basmatiris til servering

finhakket persille

Fremgangsmåte

Finhakk vårløken og den grønne chilien og riv hvitløk og ingefær. Press sitronsaften og ha den kler. Del opp laksen i serveringsklare stykker og varm litt smør i pannen. Fres løk, hvitløk, ingefær og chili blankt og mykt men det skal ikke ta farge. Dryss curryen i pannen og la den frese med grønnsakene i et lite minutt før du heller fløte og sitron i pannen. Kok opp og la sausen koke i noen få minutter inntil du ser at den har tyknet noe.

Ta pannen av varmen og legg i laken, tipp litt på den og bruk en spiseskje til å øse sausen over fisken. Set på lokk og la fisken trekke i omlag 5-6 minutter. Laksen blir best om den har litt rå kjerne. Smak til sausen med havsalt og pepper og anrett fisken på tallerkenen og dryss på litt persille.

Serveres med ris og dampet broccoli.