© 2010–2021 Millas Mat

Kylling Katsu Curry

japansk currysaus & kylling

Hvordan har Japan klart og skape en av de beste curryrettene som finnes? Ikke godt å si egentlig, vi kan jo skylde på britene? Eller så kan vi jo bare lage det oftere og nyte hver bit uten å skylde på noen. Når du skal lage dette anbefaler jeg at du begynner med sausen siden den tar lengst tid.

Ingredienser

currysaus:

en spiseskje nøytral olje til steking

en medium stor løk, grovhakket

en stort gulrot, grovhakket

fem fedd hvitløk, hakket

to laurbærblader

en toppet spiseskjeer Hot Madras Curry

en toppet spiseskje hvetemel

seks dl kyllingkraft

en teskje Garam Masala

to teskjeer lys brunt sukker

en spiseskje lys soyasaus

----

to store kyllingbrystfileter

to spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

to egg

200 gr panko (japanske brødsmuler)

nøytral olje til steking

----

dampet sushiris

wokede grønnsaker (gulrot, sukkererter, mais, aspargesbønner)

Vask og skyll sushirisen etter oppskriften og la den ligge i bløt.

Varm oljen i en passende kjele og fres løk og gulrot inntil det begynner å myke litt i kantene. Tilsett hvitløk og laurbær og rør det godt inn. La grønnsakene frese i noen minutter før du rører inn curry og deretter hvetemel. Rør godt før du sper ut med varm kraft og lar sausen småkoke i omlag tjue minutter. Sil av sausen og rør inn Garam Masala, sukker og soyasaus og hold den varm inntil servering.

Mens sausen og risen koker begynner du med kyllingen. Ha hvetemel, havsalt og pepper på en tallerken, sammenpisked egg på den andre og panko på den tredje. Bank ut kyllingfiletene til jevn tykkelse og varm oljen i en passsende panne. Vend kyllingen først i mel, deretter egg og til sist i panko før de legges direkte over i varm olje.

Wok grønnsakene raskt i litt olje og krydre med litt havsalt og pepper.

Når du er klar til å servere anretter du ris og kuttet kyllng på tallerkenen sammen med grønnsakene - hell noe av currysausen over kyllingen rett før servering og server resten ved siden av så den som vil kan forsyne seg med mer. Og alle vil ha mer, jeg lover.