© 2010–2019 Millas Mat

Chicken Katsu Curry :: panert kylling med currysaus

Hvordan har Japan klart og skape en av de beste curryrettene som finnes? Ikke godt å si egentlig, vi kan jo skylde på britene? Eller så kan vi jo bare lage det oftere og nyte hver bit uten å skylde på noen. Når du skal lage dette anbefaler jeg at du begynner med sausen siden den tar lengst tid. Når det gjelder curryen så bruker jeg en sterk type men vil du ha noe mildere så velg en mild type, det bestemmer du. Du kan også lage en lettere variant av kyllingen og bare vende den i litt hvetemel iblandet havsalt og pepper før steking og droppe paneringen.

Chicken Katsu Curry :: panert kylling med currysaus

Ingredienser

currysaus:

en spiseskje nøytral olje til steking

en medium stor løk, grovhakket

en stort gulrot, grovhakket

fem fedd hvitløk

to laurbærblader

en toppet spiseskjeer Hot Madras Curry

en toppet spiseskje hvetemel

seks dl kyllingkraft

en teskje Garam Masala

to teskjeer lys brunt sukker

en spiseskje lys soyasaus

----

to store kyllingbrystfileter

to spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

to egg

ca. 200 gr panko (japanske brødsmuler)

nøytral olje til steking

----

dampet sushiris

gulrot, eple og agurk

Vask og skyll sushirisen etter oppskriften.

Varm oljen i en passende kjele og fres løk og gulrot inntil det begynner å myke litt i kantene. Tilsett hvitløk og laurbær og rør det godt inn. La grønnsakene frese i noen minutter før du rører inn curry og deretter hvetemel. Rør godt før du sper ut med varm kraft og lar sausen småkoke i omlag tjue minutter. Sil av sausen og rør inn Garam Masala, sukker og soyasaus og hold den varm inntil servering.

Mens sausen og risen koker begynner du med kyllingen. Ha hvetemel, havsalt og pepper på en tallerken, sammenpisked egg på den andre og panko på den tredje. Bank ut kyllingfiletene til jevn tykkelse og varm oljen i en passsende panne. Vend kyllingen først i mel, deretter egg og til sist i panko før de legges direkte over i varm olje.

Når du er klar til å servere anretter du ris og oppkuttet kyllng på tallerkenen sammen med salat og grønnsaker - hell currysaus over kyllingen rett før servering og server resten av sausen ved siden av så den som vil kan forsyne seg med mer.