© 2010–2021 Millas Mat

Vannmelonsorbet

min favorittmelon

Når det dukker opp vannmelon i butikken vet du at sommeren er på vei. Det er en enorm frukt og de aller største kan komme opp i nesten åtte kilo. Det er derimot ingenting mot dens søramerikanske søster Sandia som kan komme opp i en vekt på nesten seksti kilo. Sorbet kan du lage av mange typer melon men denne blir ekstra smakfull og frisk takket være litt Kircsh og er en fabelaktig sommerdessert. Har du en iskremmaskin kan du selvsagt bruke den.

Ingredienser

tre spiseskjeer sukker

tre spiseskjeer vann

en kilo vannmelonkjøtt

en spiseskje friskpresset sitronsaft

en spiseskje Kirsch

Pisk sammen vann og sukker i en liten kjele, la det koke opp og pisk godt til alt sukkeret er oppløst. Sett deretter sirupen til avkjøling.

Ta vannmelonkjøttet og fjern frøene hvis du ikke bruker en melon uten kjerner og og pisk det godt opp med en ballongvisp for å løse opp alle store klumper. Tilsett den avkjølte sirupen sammen med den friskpressede sitronsaften og smak til blandingen med Kirsch. Miks deretter alt godt sammen med ballongvispen.

Hell sorbeten i en stålbolle eller en plastikkbolle som tåler fryser og dekk til med plastfolie om du ikke har et lokk som passer og la den stå i fryseren i 4-5 timer. Bruk en iskremskje og lag fine kuler, ekstra flott er det å servere dette i høye glass eller en dessertskål.