© 2010–2022 Millas Mat

Mammas rullekake

metoden som fungerer

Jeg har sett endel oppskrifter på rullekake som gir en veldig tynn kake for det er rett og slett veldig lite ingredienser i dem. Jeg liker min mors oppskrift som gir en tykkere, saftigere og mer holdbar kake. Dette er en klassisk rullekake som kan varieres på mange måter og rulleteknikken som beskrives her sikrer et vellykket resultat. Holder du kaken pakket inn i bakepapir med plastpose utenpå er den god i minst tre dager. Her er min rullekake fylt med bringebærsyltetøy og litt is eller krem til er ekstra godt men du kan fylle den med krem og bær, med Nutella eller med sitronglasur og ristet kokos.

Ingredienser

fem egg

200 gr sukker

150 gr hvetemel

en halv teskje bakepulver

to dl syltetøy

Sett ovnen på 200 °C og pisk egg og sukker til en skikkelig luftig eggedosis. Vend inn mel blandet med bakepulver ved bruk av en slikkepott og husk rolige bevegelser.

Kle en langpanne med bakepapir og smør papiret med formfett. Bruk en spatel og spre røren utover og stek kaken i 15 minutter midt i ovnen.

Mens kaken er i ovnen tar du et nytt ark med bakepapir og drysser det med en jevnt lag sukker. Med en gang kaken er ferdigstekt så tipp den med stekeoverflaten ned. Pass på at du holder i bakeplaten med gryteklutene og ikke i papiret og gjør en rask bevegelse.

Fjern bakepapiret med en gang, finn frem et rent kjøkkenhåndkle, fukt det med kaldt vann, vri det godt opp og legg det over kaken. Dette vil holde den myk så den ikke sprekker når du skal rulle den sammen. Etter noen minutter kan kaken fylles med syltetøy, krem & frukt eller hva du måtte ønske og deretter rulles sammen.

Uansett hva du fyller kaken med- ikke smør fyllet lengre ut enn ca. 2-3 cm fra kanten av kaken fordi fyllet vil bli presset utover når den rulles sammen.

Rulleteknikk: Rull kaken sammen 1/2 gang før du tar tak i bakepapiret og ruller videre. Hold bakepapiret tett inntil kaken hele tiden. Når kaken ligger med skjøten ned putter du fliken av bakepapiret under og ruller kaken rett over fliken. Da ligger den støtt og fint mens den avkjøles.