© 2010–2022 Millas Mat

Knekkebrød fra Hjemmets kokebok

knasende gode

Gi kroppen din ekstra fiber med disse herlige knekkebrødene spekket med næringsrike frø og kjerner. Denne oppskriften kommer fra et gammelt ukeblad og har vært publisert flere steder. Jeg har derimot tilføyet noen ekstra punkter når det gjelder hvordan de bør stekes for å få de så sprø som mulig for seige knekkebrød smaker ikke godt da de får et rått preg over seg. Jeg har også brukt havsalt i oppskriften i stedet for vanlig koksalt da knekkebrødene får mye bedre smak.

Ingredienser

to dl havregryn

to dl sammalt rugmel (fint eller grovt)

to dl solsikkekjerner

to dl sesamfrø

to dl havrekli

en dl kruskakli

en dl linfrø

to teskjeer finknust havsalt eller Maldonsalt

7 1/2 dl kaldt vann

Miks sammen alle ingrediensene i en bolle og husk å finknuse havsaltet, tilsett vannet og la det svelle i ti minutter. Fordel blandingen på to brett med bakepapir og spre deigen utover med en spatel eller en slikkepott. Vær nøye så det blir jevn tykkelse på 2-3 mm. Dryss gjerne karvefrø, oregano eller andre frø du liker på toppen.

Sett begge brettene i ovnen på 150 °C og etter ca. ti min bruker du et pizzahjul og skjærer opp knekkebrødene i passelig størrelse. Pass på at du skjærer helt gennom og stek de videre i 45 minutter før du bytter om plassen på brettene og steker de videre i ytterligere 45 minutter.

Ikke skru av ovnen men sett opp stekeovnsdøren på gløtt og la knekkebrødene stå slik i noen minutter for å fjerne riste rest av fuktighet. Legg de deretter over på en rist og la de avkjøles helt. Legges de over i boks eller på glass før de er helt kalde mugner de på kort tid og blir bløte så gi de noen timer på kjøkkenbenken før de pakkes vekk.

Hvis knekkebrødene fortsatt er litt fuktige etter steking så fjern bakepapiret og legg knekkebrødene opp ned på stekeplaten og gi de tjue minutter til i ovnen på samme temperatur.