© 2010–2022 Millas Mat

Gourmet Liège Waffle

tradisjonelle vafler med perlesukker fra Belgia

Denne grensebyen i belgiske Vallonia har sin egen herlige vaffel oppkalt etter seg med en knasende god sukkerskorpe. Vaffelrøren er en myk deig som kan trilles til boller og nå som belgiske jern er lette å finne i Norge er det bare å sette i gang. Perlesukkeret jeg har brukt her der denne typen fra Dansukker men det belgiske er selvsagt det aller beste.

Ingredienser

gir åtte vafler:

fem dl hvetemel

to spiseskjeer lys brunt sukker

en halv teskje havsalt

90 ml temperert helmelk (45 °)

to teskjeer tørrgjær (jeg bruker rød type for søte deiger)

110 gr meget mykt meierismør

et stort egg

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

125 ml perlesukker (hvitt eller brunt)

Varm melken og pisk inn tørrgjær og en teskje av sukkeret. La blandingen stå i minst ti minutter.

Sett eltekroken på kjøkkenmaskinen og ha i mel, brunt sukker, havsalt, mykt smør, egg og vanilje. Bland det sammen til en smuldrete masse. La i melkeblandingen og kjør maskinen videre til deigen løsner fra kanten av bollen. Dekk med klede og la den hvile i ti minutter. Hell i perlesukkeret og bland litt til inntil det er helt inkorporert i deigen.

Dekk bollen med kledet igjen og la den hvile i en time.

Varm opp vaffeljernet til middels varme og del deigen inn i åtte jevnt store biter. Trill de til boller og legg en i hver firkant på jernet. Stekes gylne.

Vær forsiktig når du tar de ut siden det smeltede sukkeret gjør disse vaflere glovarme. Legg de på rist for avkjøling. Sukkeret vil gi vaflene en hard sukkerskorpe men de er silkemyke inni. Da er de slik de skal være.