Asian coleslaw

asiatisk kålsalat

Denne asiatiske kålsalaten er fantastisk til grillet fisk, grillede reker og ikke minst til kylling. Den har en klar vietnamesisk touch i dressingen som er basert på lime og fiskesaus som er tilsatt en rekke ulike smaker for å skape en deilig balanse mellom syrlig, salt, sterkt og søtt.

Ingredienser

dressingen:

saften av to lime

like mye fiskesaus som limesaft

en teskje frisk revet ingefær

ett fedd revet hvitløk

en snau spiseskje riseddik

en spsieskje agavesirup eller finrevet palmesukker

2-3 spiseskjeer lys soyasaus

noen få dråper sesamolje

——

grønnsakene:

en god håndfull finsnittet hodekål

en snau håndfull grønn ekbladsalat eller pak choy

125 gr blansjerte bønnespirer

en stor gulrot i juliennestrimler

1/2 slangeagurk i tynne skiver

en god håndfull frisk koriander

en finhakket rød eller grønn chili

en liten håndfull ristede og salte peanøtter

Fremgangsmåte

Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til så du får en fin balanse mellom sterkt, surt, søtt og salt. Som oftest er det mer soya og sirup som trengs men smak deg frem. Sett den deretter til side så den kan trekke en liten stund.

Legg bønnespirene i et dørslag og hel en drøy liter kokende vann sakte over dem. Skyll de deretter godt under iskaldt vann og la de ligge og renne av seg. Dette gjør du for å fjerne eventuelle bakterier.

Finn frem et stort salatfat og anrett kål, ekbladsalat, gulrøtter, bnnespirer, finhakket chili og koriander lagvis på fatet, ikke begynn å mikse det sammen riktig ennå. Hakk peanøttene grovt og dryss de oppå. Hell deretter på halvparten av dressingen og miks sammen med rolige bevegelser. Tilsett mer dressing etterhvert som grønnsakene absorberer den. La den stå i noen få minutter og deretter er den klar til servering.