© 2010–2021 Millas Mat

Pasta Primavera fra Le Cirque i New York

vi feirer våren

Italienerne kaller dette vårens pasta og det er en rett som oppstod i de italienske miljøene i USA på begynnelsen av 1970-tallet. Det var sjefskokken Sirio Maccioni på legendariske Le Cirque i New York som hadde dette på menyen for første gang i 1974. Selve retten er adskillig eldre men var lite allment kjent utenfor Italia før i nyere tid. Mange sammenigner den med en Carbonara tilsatt grønnsaker. Jeg kombinerer både lettkokte og rå grønnsaker for å gjøre dette ekstra friskt og levende.

Ingredienser

pasta for to til tre:

to spiseskjeer smør eller vanlig olivenolje

en liten finhakket løk

to fedd knust hvitløk

150 gr bacon i terninger (kan sløyfes)

tre små gulrøtter i tynne strimler

125 gr friske sukkererter

125 gr friske asparges

to dl kremfløte

en liten håndfull finhakkede friske urter feks. basilikum, persille, litt rosmarin, estragon og gressløk (bruk det du har)

havsalt og sort pepper etter smak

250 gr tagliatelle, pappardelle eller fettuchini

50 gr ferskrevet parmesan

Kok opp en stor kjele med vann, dette vannet bruker du til både pastaen og grønnsakene.

Ha en god spiseskje smør i en panne og fres baconet, når de begynner å slippe ut litt væske har du i løken og lar den frese med inntil den er blank og myk, rør deretter inn hakket hvitløk og trekk pannen av varmen så løken ikke begynner å brunes.

Kutt endestykkene av aspargesen og del de deretter i to eller tre biter. Kutt sukkerertene i tre biter og dropp de i det fosskokende vannet. Kok de i omlag tre minutter og fisk de opp med en hullsleiv. Legg de over i en sil slik at de renner godt av seg. Ha pastaen i kokevannet.

Mens pastaen koker finner du frem fløte, finhakker urtene, kutter gulrøttene i juliennestrimler og river parmesanen. Når pastaen nesten er ferdig setter du pannen med løk- og baconblandingen tilbake på varmen og freser det lett. Ha pastaen over i pannen og tilsett fløten, godt med sort pepper og halvparten av parmesanen, kok opp. Vend deretter i alle grønnsakene og urtene og anrett det hele med et godt dryss parmesan.