© 2010–2020 Millas Mat

Japansk fritert kylling

min første japanske oppskrift

Denne oppskriften har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Jeg fikk en kokebok av kjæresten min, Harumi Kuriharas Japanese Home Cooking og dette var den første oppskriften fra boken jeg tilberedte selv hjemme på kjøkkenet, og som fersk studine i japansk språk og kultur så var dette helt nytt territorium for meg. Kyllingen ble nydelig, skikkelig saftig og god og jeg følte meg så flink. Dette er en rett jeg har laget mange ganger siden, og det gleder meg å kunne dele den med dere. Det er viktig å bruke sake (risbrennevin) for å få rett smak men en liten flaske koster i underkant av en hundrelapp på vinmonopolet og rekker til mange porsjoner med kylling (hvis du da ikke drikker den opp).

Japansk fritert kylling

Ingredienser

fire kyllingfileter delt opp i tynne strimler

marinade:

en halv dl sake (risbrennevin)

fire fedd knust hvitløk

em halv dl lys soyasaus

en halv dl mørk soyasaus (ketjap manis)

to spiseskjeer brunt sukker eller akasiehonning

en teskje finhakket frisk chili

panering:

tre spiseskjeer hvetemel

tre spiseskjeer potetmel

solsikkeolje til fritering

——

tilbehør:

tre finsnittede vårløk

dampet sushiris

stekte sjampinjonger

sweet chilisaus for dipping

grovhakkede salte peanøtter

friske salatblader av lollo, rapid eller hjertesalat

Skjær opp kyllingen og legg til side. Bland sammen ingrediensene til marinaden først; mørk og lys soya, sake, hvitløk, chili og sukker. Hell dette over kyllingen og la den marinere over natten. Bruk en plastbolle med tett lokk og legg plastfolie mellom lokket og bollen så det blir skikkelig tett. Kyllingen vil bli brun pga. soyasausen.

Bland sammen hvetemel og potetmel på en tallerken og hell av så mye som mulig av marinaden, bruk en sil eller et dørslag og rist av så mye du kan. Plukk også ut hvitløksbitene, de har gjort jobben sin. Vend kyllingbitene i melblandingen og friter de gyllenbrune i olje, la de renne godt av seg på kjøkkenpapir.

Server med salatblader (som du pakker kyllingen inn i). Sushiris med hakket vårløk strødd over, stekt sopp og små skåler med sweet chilisaus, sterk Sriracha, soyasaus med friskpresset lime og hakkede peanøtter. Dette høres kanskje litt spesielt ut men mange i Japan spiser dette med guacamole til også.

Tilbehør
Tilbehør