Glaserte ribbebiter

lag noe nytt med ribberestene

De fleste av oss steker mer enn nok ribbe til jul og selv om den fint kan fryses og varmes på nytt så er det gøy og lage noe helt annerledes også. Vi skal ikke lengre enn til Danmark før vi skjønner at for mange er ikke ribbe typisk julemat, det er noe som spises hele året- ikke minst i Asia hvor de elsker svinekjøtt og har du noen ristede cashewnøtter på lur så dryss de over rett før servering.

Ingredienser

gir fire gode porsjoner:

en kilo ferdig stekt tynnribbe

en dl flytende akasiehonning (ikke bruk blomster- eller lynghonning)

en halv dl soysaus

en halv dl østerssaus

en drøy halvteskje grovmalt sort pepper

en teskje kinesisk fivespice

revet skall og saft av en lime

tre finsnittede vårløk

en finsnittet rød chili m/frø

noen få spiseskjeer hoisinsaus (kinesisk grillsaus) eller Sriracha chilisaus

Fremgangsmåte

Skjær av svoren på ribba men ja det være igjen et tynt lag fett på kjøttet. Skjær kjøttet i jevne skiver eller små stykker og stek ribbestykkene i en tørr varm panne med fettsiden ned først. Snu på et så det blir jevnt stekt på alle sidene, ta kjøttet ut av pannen og legg det til side på en tallerken. Skyll og tørk pannen godt og tilsett honning, soyasaus, østerssaus, lime og fivespice. Kok opp og la alt smelte sammen til det får en lett sirupsaktig konsistens. Legg kjøttet tilbake i pannen og vend rundt på stykkene slik at alle blir pent glasert.

Anrett kjøttet på et lite fat og dryss over finhakket chili og snittet vårløk samt litt hoisinsaus. Serveres med dampet jasminris og asian slaw eller en blandet grønn salat.