Fiskecurry fra Kerala

fisk elsker kokos og krydder

Jeg har forsøkt endel oppskrifter på mat fra Kerala og jeg har ennå ikke spist noe derfra jeg absolutt ikke har likt. Kerala som betyr kokosnøttens land har en enorm fiskeindustri og de vet virkelig å tilberede den på best mulig måte. Dette er medium sterkt, frisk og velsmakende og alt du trenger til dette er basmatiris og kanskje et naan. Du kan også droppe alt som heter ris og bare dyppe biter av brødet i sausen. Om du ikke finner tamarindsaus kan du bruke frisk sitron.

Ingredienser

middag for to:

500 gr fast hvit fisk, jeg liker torsk eller sei til dette

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje malt gurkemeie

----

nøytral olje til steking

to løk i tynne halvmåneskiver

to plommetomater i terninger

en rød chili, finhakket

en spiseskje frisk revet ingefær

en klype malt spisskumin

fire dl kokosmelk

en dl kokende vann

en til to spiseskjeer tamarindsaus

en spiseskje flytende fiskefond eller en buljongterning

----

frisk finhakket koriander til garnering

ris og naan til servering

Kutt opp fisken i passe store spisevennlige terninger og legg de i en bolle. Gni inn fisken med havsalt og en halv teskje gurkemeie.

Varm oljen i en stor vid panne og tilsett løken, la den frese litt og bli myk men den skal ikke ta noe særlig farge. Splitt chiliene på langs og fjern frøene fra den ene og hakk de fint opp. Riv også ingefæren. Tilsett dette i pannen sammen med løken, tomatene og tilsett også den siste halve teskjeen med gurkemeie.

Pisk sammen kokosmelk, tamarind og fiskefond i et litermål og hell på kokende vann til du når en liter. Hell dette i pannen. Kok opp og smak til sausen med mer tamarind om du ønsker det. La sausen syde i noen minutter. Når du er klar til å servere så legg i fisken og la den trekke i to til tre minutter, sjekk med en gaffel av fisken flaker seg opp så er det klart til servering sammen med tilbehøret.