© 2010–2020 Millas Mat

Fiskecurry fra Kerala

fisk elsker kokos

Jeg har forsøkt endel oppskrifter på mat fra Kerala og jeg har ennå ikke spist noe derfra jeg absolutt ikke har likt. Kerala som betyr kokosnøttens land har en enorm fiskeindustri og de vet virkelig å tilberede den på best mulig måte. Dette er medium sterkt, frisk og velsmakende og alt du trenger til dette er basmatiris og kanskje et naan. Du kan også droppe alt som heter ris og bare dyppe biter av brødet i sausen. Om du ikke finner tamarind kan du bruke frisk sitron.

Fiskecurry fra Kerala

Ingredienser

middag for fire:

en kilo fast hvit fisk, jeg liker torsk

havsalt og sort pepper etter smak

to teskjeer malt gurkemeie

nøytral olje til steking

to løk i tynne halvmåneskiver

to plommetomater i grove terninger

to røde chili (fjern frøene i den den ene)

to spiseskjeer frisk revet ingefær

en klype malt spisskumin

fire dl tykk kokosmelk (jeg bruker Extra Rich fra Santa Maria)

kokende vann

en til to spiseskjeer tamarindjuice eller friskpresset limejuice

en spiseskje fiskefond

frisk finhakket koriander til garnering

Del opp fisken i passe store spisevennlige terninger og legg de i en bolle. Gni inn fisken med salt og en teskje av gurkemeien.

Varm oljen i en stor vid panne og tipp i løken, la den frese litt og bli myk men den skal ikke ta noe særlig farge, den skal bare bli blank. Splitt chiliene på langs og fjern frøene fra den ene og hakk de fint opp. Riv også ingefæren. Tilsett dette i pannen sammen med løken, tomatene og tilsett også den siste teskjeen med gurkemeie.

Pisk sammen kokosmelk, tamarind og fiskefond i et litermål og hell på kokende vann til du når en liter. Hell dette i pannen. Kok opp og smak til sausen med mer tamarind om du ønsker det. La sausen syde i noen minutter. Når du er klar til å servere så legg i fisken og la den trekke i to til tre minutter, sjekk med en gaffel av fisken flaker seg så er det klart til servering.