© 2010–2022 Millas Mat

Moccapavlova med vaniljekrem

pavlova med sjokolade

Pavlova har etterhvert blitt påpass kjent i Norge at den trenger ingen nærmere introduksjon - men jeg ser stadig at folk skriver at de ikke får den til. At den kollapser i ovnen eller blir tørr inni og det er fordi mange dropper maisenna og eddik og det kan du ikke. En pavlova er ikke kun en stekt marengs, skal den få den fine seigheten inni og en sprø overflaten er du nødt til å tilsette disse to ingrediensene. Husk at baking er en kjemisk prosess. Men når du først får det til er det noe av det enkleste du kan bake.

Ingredienser

gir en stor pavlova:

fire store eggehviter

en klype finknust havsalt

en toppet spiseskje 70% kakao, usøtet

250 gr sukker

en teskje hvitvinseddik

to teskjeer maisenna

----

vaniljekrem og friske bær til servering

Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke bakepapir på et brett. Finn frem en passer eller en tallerken og tegn opp en sirkel på 22 cm i diameter på papiret. Dette hjelper deg å få pavlova jevn i størrelsen.

Pisk eggehvite og havsalt halvstivt før du tilsetter sukkeret spiseskje for spiseskje mens maskinen går og når du har tilsatt alt sikter du nedi kakaoen og pisk den godt inn. Vend inn eddik og maisenna med en slikkepott. Når du har en seig og fin masse skraper du den over på bakepapiret. Smør den utover innenfor sirkelen. Sett brettet inn i ovnen og skru ned temp. til 130 °C, etter en time skrur du av ovnen uten å åpne døren og lar kakene steke videre på ettervarmen og etterhvert vil den avkjøles. Jeg lar pavlova stå i opptil tre timer.

Fordel krem og bær over kaken og server.

Husk at du ikke bør pynte pavlova for tidlig, Et kvarters tid før er best siden pynten etterhvert vil gjøre pavlova bløt.