© 2010–2020 Millas Mat

Moccapavlova

pavlova med sjokolade

Pavlova har etterhvert blitt påpass kjent i Norge at den trenger ingen nærmere introduksjon men jeg ser stadig at folk skriver at de ikke får den til. At den kollapser i ovnen eller blir tørr inni og det er fordi mange dropper maisenna og eddik og det kan du ikke. En pavlova er ikke kun en stekt marengs, skal den få den fine seigheten inni og en sprø overflaten er du nødt til å tilsette disse to ingrediensene. Husk at baking er en kjemisk prosess og at man ikke kan valse rundt som man vil med ingrediensene. Men når du først får det til er det noe av det letteste du kan bake.

Ingredienser

nok til fire stykker:

fire store eggehvitter

en klype finknust havsalt

en toppet spiseskje 70% kakao (gjerne Bensdorp dutch-process)

250 gr sukker

en teskje hvitvinseddik

to teskjeer maisenna

----

usøtet pisket krem og frukt & bær til servering

Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke bakepapir på et brett. Finn frem en liten skål og tegn opp fire sirker på papiret med en blykant, dette hjelper deg å få pavlovaene jevne i størrelsen og er et smart triks.

Pisk eggehvitter og havsalt halvstivt før du tilsetter sukkeret spiseskje for spiseskje. Pisk godt, sikt nedi kakaoen (det er viktig å sikte så den ikke klumper seg) og pisk den godt inn. Vend inn eddik og maisenna med en slikkepott. Når du har en seig og fin masse fordeler du den i sirklene med en spiseskje og bruker baksiden av den til å forme ut fine jevne små kaker. Sett de inn i ovnen og skru ned temp. til 150 °C, etter en halvtime skrur du av ovnen uten å åpne døren og lar kakene steke videre på ettervarmen. De vil ikke bli brente så ta det med ro. Etter nok en halvtime tar du brettet ut og lar de står til avkjøling før du løfter de over på en rist. Etter to timer når de er helt gjennomkalde kan de pyntes med usøtet krem og bær & frukt etter eget ønske.

Husk at du ikke bør pynte pavlovaene for tidlig, Et kvarters tid før de skal serveres er best siden pynten etterhvert vil gjøre pavlovaen bløt.