Cobblestonecake

en bit av New Yorks gater

Cobblestones betyr rett og slett brostein og har vært brukt til å legge de tidligste gatene vi kjenner til. Denne kaken som stammer fra Nederland kan spores tilbake til tiden da man anla gatene i New York i tiden etter 1664 da de nederlandske kolonistene lot engelskmennene overta den lille bosettingen som fantes der og Nieuwe Amsterdam ble omdøpt til New York. Denne kaken har mange likheter med marmorkake, teknikken man bruker for å lage den er så godt som helt identisk. Kaken er perfekt til alle slags varme drikken enten det er te, kaffe, kakao eller toddy.

Ingredienser

150 gr mykt meierismør

150 gr sukker

tre store egg

250 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

en dl helmelk eller matfløte

en teskje ekte vaniljeekstrakt

----

tre spiseskjeer smeltet meierismør

tre spiseskjeer lys brunt sukker

halvannen teskje malt kanel

en teskje malt ingefær

noen spiseskjeer helmelk eller matfløte

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 170 °C og legg en strimmel bakepapir i bunnen på en brødform som rommer minimum halvannen liter. Smør deretter hele formen godt og sett den til side.

Pisk mykt smør og sukker luftig og hvitt og pisk deretter inn egg men bare ett av gangen. Tilsett deretter hvetemel innblandet bakepulver og melk og miks videre til du har en fyldig og fin kakerøre. Avslutt med å tilsette vaniljen.

Ta ut en tredjedel av deigen og ha den over i en liten bolle. Miks inn smeltet smør, brunt sukker, kanel og litt fløte så kakerøren blir noe tynnere. Hell i en tredjedel av den lyse kakerøre,. spre deretter over kakerøren som er tilsatt smør, kanel og sukker og deretter resten av den lyse røren. Ta deretter en smørkniv og før den frem og tilbake i et tilfeldig mønster og deretter oppover så den mørke røren kommer litt opp på overfaten. Se til at røren er fordel jevnt i formen.

Stek deretter kaken på nederste rille i en times tid. Sjekk med en liten kniv at den er ferdig. La den avkjøle seg litt i formen før du vipper kaken forsiktig ut på en rist og drar av bakepapiret.