© 2010–2020 Millas Mat

Slik renser du vaffeljernet ditt

Et vaffeljern kan brukes til mange forskjellige typer vafler og smørbrød og det fører til at jernet etterhvert får en vond lukt som setter smak på vaflene dine. Da må det vaskes og den beste (og tryggeste) måten å gjøre det på er å lage en rensevaffel. Fullstendig uspiselig men meget effektiv. Jeg er helt klar over at mange har vasket vaffeljernet i kjøkkenvasken med såpe og at det har gått bra, noen påstår tom. at de har kjørt det i oppvaskmaskinen. Noen oppskrifter på slike rensevafler som dette inneholder også Zalo men det kan skade teflonbelegget og anbefales ikke. Her følger oppskriften på en trygg og effektiv rensevaffel fra Wilfa. Det er saltet som er trikset, bare pass på å bruke nok.

Slik renser du vaffeljernet ditt

Ta litt varmt vann på en oppvaskbørste og skrubb jernet godt for å løsne alle biter som sitter fast. Tørk over stekeflaten med kjøkkenpapir og sett på jernet.

Pisk sammen mel, vann og salt til en glatt røre og hell massen i vaffeljernet. Stek den som en vanlig vaffel og kast den etter steking. La jernet avkjøles helt og tørk eventuelt over det utenpå med papir og en fettløsende kjøkkenspray.