© 2010–2021 Millas Mat

Kjøkkenutstyr

Når man kommer inn i en moderne kjøkkenbutikk så kan man lett bli stående og svaie litt. Det finnes eget utstyr for hver minste lille kjøkkenoperasjon, og skal jeg være helt ærlig så er det mye tullball man ikke trenger å legge penger i. Kjøkken og kjøkkenutstyr har i dag blitt trendy og noe vi liker å vise frem, men å ha et designkjøkken hjemme hos seg selv gjør deg ikke nødvendigvis til en superkokk.

Når det er sagt kan man få seg en god latter av å lese matforumer på internett hvor folk kan diskutere oppskrifter og utstyr. Noen skaffer seg mangokuttere, potetskrelloppsamlingsinnretninger og kaffemaskiner i 10.000-kronersklassen. Mens andre trenger å overbevises om at de trenger en metallvisp selv om de allerede har en treskleiv.

Det jeg vil si er at du trenger litt kjøkkenutstyr for å kunne lage mat, men man kan begrense seg. Ja, du trenger redskaper i metall og treverk. Har du teflonpanne må du også ha en stekespade i silikon, hvis ikke ødelegger du pannen etter få gangers bruk. Setter du pris på hjemmebakst innimellom kommer du ikke utenom en vid og romslig bakebolle, ei kjøkkenvekt og et litermål. Du trenger også kjeler i ulike størrelser. En stor kjele bør ta minimum 5 liter. En skikkelig jernpanne og en gryte er også godt å ha i skapet. En ildfast form likeså.

Et annet godt råd er å tenke litt på hva slags mat du lager. Hvis du for eksempel elsker ris og koker ris tre ganger i uka så er ikke en riskoker så dumt. Men for de fleste av oss er det noe vi kjøper og bruker en gang før den havner bakerst i kjøkkenskapet. Når det gjelder elektriske produkter så ville jeg i det minste ha kjøpt en håndmikser hvis du ikke har plass til en kjøkkenmaskin. Jeg kunne ikke levd uten en brødrister og blenderen min, men for andre er det noe de aldri ville brukt eller lagt penger i. Vi er forskjellige.