© 2010–2021 Millas Mat

Sukker og sukkererstatninger jeg bruker

en rask guide til de ulike typene

Hvitt sukker

Uten tvil det mest brukte sukkeret. Hvis intet annet er spesifisert er det hvitt sukker som gjelder i oppskriftene på denne siden. Finner også i mer finmalte typer til baking.

Brunt sukker og lys brunt sukker

Uraffinert sukker, også kalt rårørsukker. Har en klarere karamellisert smak og kan i mange oppskrifter med fordel blandes med hvitt sukker. Den brune fargen er fordi hver lille sukkerkrystall er dekket av at tynt lag med sirup. Brunt sukker bør oppbevares på tett glass og mange legger en skive rugbrød på toppen for å holde det mykt.

Demerarasukker

Er det samme som brunt sukker men finnes også i en strøsukkervariant. I mange oppskrifter står det Demerarasukker som egentlig betyr brunt sukker.

Lyst eller mørkt muscavadosukker

Dette er en annen type brunt sukker som har en del høyere innhold av sirup enn vanlig brunt sukker. Selve sukkeret har store ujevne krystaller og med mindre man er en dreven baker bør man ikke bruke dette sukkeret med mindre det er spesifisert i oppskriften. Jeg bruker ikke dette sukkeret ofte men til noen kaker er det herlig så det vil dukke opp på oppskriftssidene.

Sukker til te og kaffe

Her er det et sukker som gjelder for meg og det er Beghin Say La Perruche. Store grove biter av brunt sukker som kommer i en superfin eske med en papegøye utenpå. Man må jo bare bli glad av den boksen.

Sukrin Gold

En god sukkererstatning som jeg personlig bruker til te hvis jeg vil ha den søt. Finnes i alle dagligvarebutikker. Hvit sukrin bruker jeg ikke da jeg syntes den smaker metallisk.