© 2010–2021 Millas Mat

Waldorfsalat

klassisk tilbehør til Nyttårskalkunen

I den originale oppskriften på denne salaten så står det en desiliter majones, men i min familie liker vi ikke salater som er druknet i majones, så her er mengden redusert drastisk. Det gjør salaten lett, frisk og perfekt og tar vekk det litt tunge preget. Som navnet tilsier så stammer salaten fra Waldorf Astoria i New York og ble første gang servert i 1893 (da het hotellet Waldorf Hotel, sitt nåværende navn fikk det i 1931). Kokken var Oskar Tschirky som også skapte signaturretten Eggs Benedict & Florentine.

Ingredienser

to syrlige faste epler

to ringer hermetisk ananas

to stilker frisk selleri

100 gr meget finsnittet hodekål

100 gr røde stenfrie druer

en dl valnøttkjerner

to spiseskjeer majones

en dl lettpisket kremfløte

saften av en halv sitron

to spiseskjeer ananasjuice fra boksen

clementinbåter eller druer og hele valnøttkjerner til pynt

Skjær opp eplene i fine terninger og gni de inn med litt sitronsaft så de ikke blir brune.

Skjær opp ananas og hodekål samt selleri i tynne skiver. Del druene i to og fjern kjernene hvis du ikke bruker druer uten kjerner og grovhakk valnøttene men spar noen få hele til pynt på toppen av salaten.

Bland sammen krem, majones, sitron- og ananassaften og miks alt forsiktig sammen, ikke rør for hardt, det beste er å bruke en vid bolle og to gafler så alt blir dekket med et tynt lag dressing.

Anrett salaten i en serveringsbolle og pynt med hele valnøttkjerner og druer og min mor bruker også noen clementinbåter på toppen som ekstra pynt.