© 2010–2022 Millas Mat

Vietnamesisk sommersalat med Nước chấm dressing

en frisk og knasende sprø opplevelse.

Denne friske og sprø salaten fra Vietnam er en virkelig perle nå om sommeren. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange friske og sterke smaker og her får du alle i en og samme salat - både surt, sterkt, søtt og syrlig. Denne salaten kan du tom. lage dagen før den skal serveres. Jeg anbefaler at du bruker vietnamesisk fiskesaus i dressingen for best smak med en fiskesaus fra Thailand fungerer også.

Ingredienser

dressingen:

en sterk rød eller grønn thaichili

et lite fedd revet hvitløk

en spiseskje sukker

halvannen teskje riseddik

halvannen spiseskje friskpresset limejuice

halvannen spiseskje vietnamesisk fiskesaus (nuoc nam) eller thaivarianten (nam pla)

halvannen spiseskje nøytral olje

sort pepper etter smak

----

en halv rødløk i løvtynne skiver

125 gr kokte risnudler eller risvermichelli

litt sesamolje til nudlene

200 gr finsnittet kinakål eller sommerkål

to gulrøtter, juliennet

en bit slangeagurk u/kjerne, juliennet

300 gr kyllingkjøtt i terninger

en bunt frisk mynte og koriander, grovt hakket

en håndfull salte peanøtter, grovt knust

Finn frem en liten bolle og pisk sammen chili, hvitløk, sukker, eddik, limejuice, fiskesaus, og oljen. Smak til dressingen med svart pepper og la den stå i minst 30 minutter for å trekke smak.

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken og skyll de i kaldt vann når de er klare. Miks deretter inn sesamolje så de ikke klistrer seg sammen. Klipp de opp om de er veldig lange slik at de blir lettere å spise.

Legg nudler, finsnittet kål, løk, gulrot, kyllingkjøtt og finhakket mynte i en stor bolle og hell dressingen over. Trekk på deg et par engangshansker og miks. Det tar litt tid å blande alt dette sammen men vær tålmodig og bruk rolige bevegelser. Det er viktig at alt dekkes av dressingen.

Garner gjerne litt ekstra mynte på toppen. På grunn av eddikinnholdet holder salaten seg fint under plast i kjøleskap over natten uten at den faller sammen og blir slapp.