© 2010–2020 Millas Mat

Vietnamesisk sensommersalat med nuoc nam dressing

en god salat skal knase litt

Denne friske og sprø salaten fra Vietnam er en virkelig liten perle nå om sommeren. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får du alle i en og samme salat, både surt, sterkt, søtt og syrlig. Denne salaten kan du lage dagen før den slal serveres. Jeg anbefaler at du bruker vietnamesisk fiskesaus i dressingen for best mulig smak.

Vietnamesisk sensommersalat med nuoc nam dressing

Ingredienser

dressing:

en sterk rød eller grønn thaichili

et fedd revet hvitløk

en spiseskje sukker

halvannen teskje riseddik

halvannen spiseskje friskresset limejuice

halvannen spiseskje thai fiskesaus (nam plah) eller vietnamesisk fiskesaus (nuoc nam)

halvannen spiseskje nøytral olje (solsikke, mais eller peanøtt)

sort pepper etter smak

----

en halv rødløk i løvtynne skiver

125 gr kokte risnudler eller risvermichelli

sesamolje til nudlene

200 gr finsnittet kinakål eller hodekål

to gulrøtter i juliennestrimler

300 gr kaldt kyllingkjøtt

en bunt frisk mynte

Finn frem en liten bolle og pisk sammen chili, hvitløk, sukker, eddik, limejuice, fiskesaus, og oljen. Smak til dressingen med svart pepper og la den stå i minst 30 minutter for å trekke smak.

Hell kokende vann over nudlene, la de trekke til de er rehydrerte og skyll de i kaldt vann. Miks deretter inn sesamolje så de ikke klistrer seg sammen. Klipp de opp om de er veldig lange.

Legg nudler, finsnittet kål, løk, gulrot, kyllingkjøtt og finhakket mynte på et stort fat og hell dressingen over. Trekk på deg et par engangsansker og miks. Det tar litt tid å blande alt dette sammen men vær tålmodig og bruk rolige bevegelser. Det er viktig at alt dekkes av dressingen og at du unngår tørre partier.

Garner gjerne litt ekstra mynte på toppen. På grunn av eddikinnholdet holder salaten seg fint under plast i kjøleskap over natten uten at den mister sin friskhet.