© 2010–2020 Millas Mat

Vietnamesisk andesalat med limedressing og cashewnøtter

en salat for et selskap

Denne herlige friske salaten med smak av søt løk, ristede cashewnøtter, masser av sprø grønnsaker og friske urter er en fryd for både øyet og smaksløkene. Dette er lett men samtidig mettende og veldig sunt.

Ingredienser

salat for to:

200 gr rå risnudler

to banansjalottløk i tynne skiver

peanøttolje eller annen nøytral olje til steking

100 gr ristede usaltede cashewnøtter

et stort andebryst eller to kyllingfileter

en håndfull frisk koriander

en håndfull frisk mynte

en håndfull frisk thaibasilikum eller vanlig basilikum

en halv slangeagurk

100 gr friske bønnespirer

tre finsnittede vårløk

——

vietnamesisk dressing:

to spiseskjeer peanøttolje

revet skal og saft av to lime

en finhakket rød chili (ta ut frøene om du vil ha en mildere dressing)

fire spiseskjeer thai fiskesaus (nam plah)

fire til seks spiseskjeer lys soyasaus

revet palmesukker etter smak

et finhakket fedd hvitløk

1 ts frisk revet ingefær

Kok, skyll og tørk risnudlene etter anvisning på pakken og når de er ferdige kan de klippes opp om de er svært lange. Det gjør salaten litt lettere å spise. Mens risnudlene koker pisker du sammen alle ingrediensene til dressingen og smaker den til så du får en fin balanse mellom søtt, salt, syrlig og sterkt.

Stek sjalottløkene gylne og sprø i olje og la de renne godt av seg på kjøkkenpapir, stek deretter and eller kyllingbryst i samme panne og legg det til side så kjøttsaften kan sette seg på nytt etter steking. Husk at når du steker and så er den klar når kjøttet kjennes ut som en springfjærmadrass når du trykker på den mens kyllingen må naturlig nok være helt gjennomstekt.

Finn frem en stor bolle og ha i risnudlene, deretter forbereder du alle grønnsakene og urtene og tilsetter disse i bollen etterhvert som du skjærer opp. Ikke miks sammen salaten ennå. Hent frem et stort fat og tilsett dressingen over salaten. Miks alt lett sammen med hendene, det er uten tvil det beste redskapet siden dressingen må mikses godt inn i nudlene. Anrett deretter salaten på fatet og skjær opp kjøttet i tynne skråskjærte skiver. Anrett kjøttet oppå salaten og fordel sjalottløk og ristede cashews på toppen, så er det klart til servering.