© 2010–2020 Millas Mat

Vegetarsalat fra Pastis med crostini

en fransk bistro i New York

Dette er en kjempegod lun vegetarsalat fra franske Pastis i New York. Når jeg var der noterte jeg ned hva slags grønnsaker den bestod av men den deilige varme dressingen stusset jeg på. Jeg fikk litt sjokk når den hyggelige servitøren røpet at kokken faktisk brukte en veldig kommersiell amerikansk chilisaus sammen med god balsamico. Jeg lurte nesten på om han tullet med meg men det viste seg å stemme.

Vegetarsalat fra Pastis med crostini

Ingredienser

salat for to:

250 gr fersk vasket spinat

1 rødløk i tynne skiver

en stor gulrot i tynne skiver

en stor squash i trekantskiver

6 sjampinjong- eller aromasopp

3 ss vanlig olivenolje

1 ss smør

2-3 fedd revet hvitløk

3 ss Heinz Chilisaus

2 ss balsamicoeddik

havsalt og sort pepper etter smak

friske basilikumblader til garnering

Vask og skyll spinaten godt under rennende kaldt vann og rens den for de groveste stilkene. Spre den utover på en rist dekket med kjøkkenppair og la den renne godt av seg. Kutt rødløken i skiver og squash i biter og gjør det samme med gulrot og sopp.

Finn frem en vid dyp stekepanne med tilhørende lokk og varm den godt opp. Tilsett olivenolje og smør og ha det frese i pannen før du tilsetter løk, sopp, squash og gulrot. La grønnsakene surre og brune seg lett før du tilsetter revet hvitløk og rører den godt inn. Tilsett deretter chilisaus og balsamico og ha det steke i et minutts tid. Vend inn spinaten og sett på lokket. Etter omlag tre minutter vil den ha falt sammen. Smak til med salt og pepper og salaten er klar.

Mini-crostini lages ved at skiver av baguette pensles med litt olivenolje og drysses med noen få saltkorn. Stek de på bakeplate med papir ved 200 °C i 8-10 minutter til de er lett gylne.