Vegetarsalat fra Pastis

fra en fransk bistro i New York

Dette er en kjempegod lun vegetarsalat fra fransk-amerikanske Pastis i New York. Når jeg var der noterte jeg ned hva slags grønnsaker den bestod av men den deilige dressingen stusset jeg på. Jeg ble ganske overrasket når den hyggelige servitøren røpet at kokken faktisk brukte en veldig kommersiell amerikansk chilisaus sammen med god balsamico. Jeg lurte nesten på om han tullet med meg men det viste seg å stemme for da jeg testet oppskriften hjemme stemte smakene på en prikk.

Ingredienser

salat for to:

250 gr fersk bladspinat, vasket og tørket

en medium stor rødløk i tynne skiver

en stor gulrot i tynne skiver

en stor squash i trekantskiver

seks sjampinjong- eller aromasopp

litt gul og rød paprika i strimler

tre spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en spiseskje smør til steking

tre fedd hvitløk, fint revet

---

dressing:

to spiseskjeer Heinz chilisaus

to spiseskjeer vellagret balsamico

havsalt og sort pepper etter smak

----

en håndfull friske basilikumblader til garnering

Fremgangsmåte

Vask og skyll spinaten godt under rennende kaldt vann og rens den for de groveste stilkene. Spre den utover på en rist dekket med kjøkkenpapir og la den renne godt av seg før du har den over på et fat eller i en salatbolle. Kutt rødløken i skiver og squash i biter og gjør det samme med paprika, gulrot og sopp.

Finn frem en vid dyp stekepanne med tilhørende lokk og varm den godt opp. Tilsett olivenolje og smør og ha det frese godt i pannen før du tilsetter løk, sopp, squash og gulrot. La grønnsakene surre og brune seg lett før du tilsetter hvitløk og rører den godt inn. Tilsett deretter chilisaus og balsamico og ha det steke i et minutts tid. Hell hele denne blandingen over spinaten, miks lett og smak til med havsalt og pepper. Dermed er salaten klar til servering.