© 2010–2020 Millas Mat

Varm vinterkyllingsalat

med egg og aspargesbønner

Denne varme vintersalaten fant jeg i en gammel fransk utgave av Femme. Jeg har fikset litt på den siden oppskriften ikke var helt komplett, og resultatet ble upåklagelig. Her er det kjempefint å bruke en hel rå kylling, noe jeg synes vi bruker altfor lite av ellers. Det er sunt, godt og ikke minst svært lett og tilbrede. Server gjerne en brødbit til om du ønsker det.

Ingredienser

​225 gr aspargesbønner

150 gr cherrytomater

noen få sorte oliven

fire spiseskjeer olivenolje

en neve hakkede basilikumblader

to paprika (rød og gul)

tre til fire grillede kyllinglår eller en hel rå kylling

havsalt og sort pepper etter smak

fire egg og fire ramekins

ekstra olivenolje

provencekrydder, Piri-Piri chilikrydder, røkt spansk paprika (pimenton)

Del opp kyllingen i grove biter. bruker du kyllinglår så del de i to men bruker du en del kylling deler jeg den opp i åtte biter. Legg kjøttet over i en bolle eller en zip-pose, hell på godt med olivenolje og tilsett en halv teskje Piri-Piri og en teskje røkt søt paprika. Miks alt godt sammen og la kyllingen marinere seg enten over natten eller i minst fire timer i kjøleskapet.

Sett ovnen på 200 °C og kle en bakeplate med to lag aluminiumsfolie, bruk oljen fra kyllingen til å smøre folien litt. Legg kyllingen på brettet med skinnsiden ned og del tomatene i to og paprikaen i grove strimler. Legg de innimellom kyllingbitene og bak kyllingen i ovnen i ca. 30 minutter.

Mens kyllingen er i ovnen kan du forberede bønnene. Skyll de godt og tørk de med kjøkkenapir. Rens oliven om nødvendig og riv opp basilikumen. Ha en teskje med olje i hver av ramekinsene og knekk i egget, dryss på litt salt og pepper.

Snu kyllingen så skinnsiden kommer opp og legg bønner og oliven innimellom kjøttet. Pensle litt av oljen på brettet over kyllingen, kvern over litt pepper. Bak videre i omlag tjue minutter, sett eggene på brettet og la alt få 10 minutter til i ovnen. Dryss på knust havsalt og frisk basilikum rett før servering og miks kjøtt og grønnsaker lett sammen. Server eggene ved siden av.