© 2010–2021 Millas Mat

Varm fransk vinterkyllingsalat

med paprika, egg og aspargesbønner

Denne varme vintersalaten fant jeg i en gammel fransk utgave av Femme. Jeg har fikset litt på den siden oppskriften ikke var helt komplett, og resultatet ble upåklagelig. Her er det kjempefint å bruke en hel rå kylling om du skal lage til fler enn to men ellers lager jeg dette med kyllingfilet som jeg først bruner i pannen og deretter ettersteker i ovnen med termometer. da blir resultatet garantert saftig.

Ingredienser

​salat for to:

225 gr aspargesbønner

150 gr cherrytomater

noen få sorte oliven

fire spiseskjeer e.v. olivenolje

en neve hakkede basilikumblader

to paprika i forskjellige farger, strimlet

to kyllingfileter eller en liten hel kylling

Piri-Piri chili til kyllingen

røkt søt paprika (pimenton) til kyllingen

noen klyper fransk urtekrydder som rosmarin, timian og merian

havsalt og sort pepper etter smak

to egg, kokte eller posjerte

finsnittet gressløk

----

baguette og smør til servering


Del opp kyllingen i grove biter. bruker du kyllinglår så del de i to men bruker du en del kylling deler jeg den opp i åtte biter. Legg kjøttet over i en bolle eller en zip-pose, hell på godt med olivenolje og tilsett en halv teskje Piri-Piri og en teskje røkt søt paprika. Miks alt godt sammen og la kyllingen marinere seg enten over natten eller i minst fire timer i kjøleskapet.

Sett ovnen på 200 °C og kle en stekeplate med to lag aluminiumsfolie, bruk oljen fra kyllingen til å smøre folien litt. Legg kyllingen på brettet med skinnsiden ned og del tomatene i to og paprikaen i grove strimler. Legg de innimellom kyllingbitene og bak alt i ovnen i ca. 30 minutter.

Mens kyllingen er i ovnen kan du forberede bønnene. Skyll de godt og tørk de med kjøkkenpapir. Rens oliven om de har stener og riv opp basilikumen.

Snu kyllingen så skinnsiden kommer opp og legg bønner og oliven innimellom kjøttet. Pensle litt av oljen på brettet over kyllingen, kvern over litt pepper. Bak videre i omlag tjue minutter. Arranger alt på et fat og topp med egg og finsnittet gressløk.