© 2010–2022 Millas Mat

Tunfiskrøre på salatseng med rugbrødchips

rett og slett en super lunsj

Hvis du trenger en lett middag er dette løsningen for deg. Tunfisk er veldig nyttig å ha på tur, og jeg har alltid flere bokser stående i skapet. Vil du ha mer sødme i selve tunfiskrøren er det en gode idè og tilsette noen få spiseskjeer maiskorn, det gjør jeg ofte siden det danner en fin balanse. Vil du ha litt mer grønt kan du mikse inn finhakket persille.

Ingredienser

tunfiskrøre:

to små bokser tunfisk i vann

en liten finhakket rødløk

ti skiver finhakket sylteagurk

en spiseskje Boston Agurkmiks

saften av en halv sitron

sort pepper etter smak

tre til fire spiseskjeer majones

----

en blanding av crispisalat, isberg og ruccola

noen dråper av din beste e.v. olivenolje

frisk sitron, havsalt og sort pepper etter smak

----

rugbrødchips:

daggammelt rugbrød

smør til steking

flaksalt

Bland sammen finhakket rødløk, finhakket sylteagurk og agurkmiks. Tilsett pepper og frisk sitron og bland alt godt sammen før du vender inn majonesen. La den trekke i noen timer under plast i kjøleskapet. Det er viktig at smakene får satt seg når man lager salater som dette, det gjør alt for smaken.

Når du er klar til å servere så skyll og tørk salaten og miks den sammen med litt olivenolje, sitronsaft, havsalt og pepper. Fordel salaten i serveringsbollene og topp med scoops av tunfisksalat. Garner gjerne med frisk finhakket paprika for ekstra farge og smak.

Rugbrødchips lages enkelt ved å kutte chips av daggammelt rugbrød som stekes lett gyllent i pannen med litt smør. Dryss de med noen få flak av havsalt før de serveres til salaten.