The Faux Chinese Chicken Salad

ikke en kinesisk rett fra David Chang på Momofuku

Hvis du spør en kineser om hen liker kinesisk kyllingsalat vil du nok i de fleste tilfeller få et spørrende blikk i retur - for blandede salater slik vi kjenner dem er ikke særlig utbredt i Kina. Spør du derimot en kinesisk-amerikansk person vil du nok få et helt annet og mer positivt svar. Dette er nok en helamerikansk kreasjon men det betyr ikke at den ikke er god. Knasende friske grønnsaker, saftig kylling, sprø nudler og ikke minst en knallgod og litt syrlig dressing danner en perfekt balansert smaksopplevelse, bre prøv så skal du kjenne.

Ingredienser

asiatisk dressing:

to spiseskjeer lys soyasaus

tre spiseskjeer riseddik

en spiseskje sesamolje

to spiseskjeer druekjerneolje eller annen nøytral olje

en teskje sukker

halvannen teskje frisk revet ingefær

et fedd hvitløk, revet

en halv teskje malt sort pepper

----

salaten:

et stort hode hjertesalat eller en halv kinakål

en halv hode rødkål eller et hode rød lollosalat

to gulrøtter, juliennet

en håndfull sukkererter, forvellet og snittet

en god håndfull friske bønnespirer, forvellet og renset

en banansjalott, tynt skivet

to vårløk, fint snittet

to grillede kyllingbryst, fint revet opp

125 gr risvermichelli eller nudler, fritert

----

ristede sesamfrø til garnering

chili crisp til garnering

Fremgangsmåte

Krydre kyllingbrystet godt med havsalt og pepper og stek de pent gylne i en panne med litt nøytral olje. Legg de over på en ildfast fat og etterstek de i ovnen inntil kjernetemperaturen når 69-72 °C. la de deretter hvile slik at du kan rive dem opp uten å brenne deg.

Friter nudlene rett fra pakken i litt nøytral olje ved medium varme og la de renne av seg på kjøkkenpapir. De blir ferdige på få sekunder så dette går svært fort. De er klare når de blir litt oppblåste og skinnende hvite. Knekk de deretter opp i passende biter. For å unngå at de havner over hele kjøkkenet knekker jeg dem opp inni en plastpose.

Rist sammen dressingen i et glass med skrukork og la den stå å trekke mens du preparerer alle grønnsakene.

Finn frem en stor salatbolle og legg i grønnsakene etter hvert som de blir klare og riv deretter opp den grillede kyllingen i tynne strimler. Tilsett halvparten av de friterte nudlene og hell over dressingen. Gi alt en lett miks og topp med resten av nudlene samt et godt dryss med ristede sesamfrø og noen chili crisp. Server straks.