© 2010–2020 Millas Mat

Thaibiffsalat

nam tok neua วิธีทำ น้ำตกเนื้อ

Ingen gjør biff som thaiene og denne salaten er noe helt utenom det vanlige. Små skiver av soya og peppermarinert biff blandet med alle de klassiske smakene fra thaikjøkkenet som fiskesaus, lime, sterk chili, friske urter. løk og ikke minst Khao Kua. Finmalte stekte riskorn som hjelper biffen å absorbere hver minste dråpe av dressingen.

Thaibiffsalat

Ingredienser

salat for to:

400 gr ytrefilet av okse

halvannen teskje sorte pepperkorn. grovt knust

tre spiseskjeer soyasaus, Thai Boy Brand

----

to spiseskjeer Khao Kua (sweet rice powder)

fire spiseskjeer fiskesaus (nam plah)

en til to spiseskjeer knust thaichili

en teskje sukker

saften av to lime + litt ekstra til justering av smaken

fire medium store banansjalott

to finsnittede vårløk

frisk mynte og koriander, grovt hakket

----

dampet jasminris til servering

friske grønnsaker som pak choy, gulrot og agurk

knuste peanøtter

Mariner kjøttet i soyasaus og pepper i en times tid. Stek risen gyllen i tørr panne og knust den veldig fint i en morter eller bruk en stavmikser så det nesten blir som et pulver og sett det til side.

Grill kjøttet på høy varme i omlag tre til fem minutter på hver side så det er medium stekt. La det hvile i ti minutter så du kan ta i det uten å brenne deg og skjær det opp i tynne skiver med en filetkniv. Forsøk så godt du kan å få skivene tynnest mulig uten at du bare skaver det opp. Du skal ha hele skiver.

Ha det oppskjærte kjøttet over i en romslig bolle (få med all kjøttsaften) og tilsett kjøttet. Tilsett snittet sjalottløk, fiskesaus, sukker, thaichili, rispulveret og vårløk og miks det hele godt sammen. Avslutt med koriander og pynte.

La salaten trekke mens du vasker og kutter opp grønnsakene. Smak på kjøttet når det har trukket litt for å sjekke at du ikke trenger mer fiskesaus eller lime. Dryss ekstra mynte og knuste peanøtter over salaten til slutt. Server det hele sammen med dampet jasminris.