Thai Biff Salat

nam tok neua วิธีทำ น้ำตกเนื้อ

Ingen gjør biff som thaiene med sin bruk av ingredienser som fiskesaus og palmesukker og denne salaten er noe helt utenom det vanlige. Tynne skiver av soya og peppermarinert biff blandet med alle de klassiske smakene fra thaikjøkkenet som fiskesaus, lime, sterk chili, friske urter. løk og ikke minst Khao Kua - finmalte stekte riskorn som hjelper biffen å absorbere hver minste dråpe av dressingen. Når det gjelder urtene, bruk rikelig.

Ingredienser

salat for to:

300-400 gr ytrefilet av okse

halvannen teskje sorte pepperkorn. grovt knust

tre spiseskjeer thaisoya

----

dressing:

to spiseskjeer Khao Kua (sweet rice powder)

fire spiseskjeer fiskesaus (nam pla)

en til to spiseskjeer knust thaichili

en teskje palmesukker eller lys brunt sukker

saften av to lime + litt ekstra til justering av smaken

to medium store banansjalott, finhakket

----

to finsnittede vårløk

en stor gulrot, juliennet

en halv slangeagurk i grove biter

en god håndfull cherrytomater eller plommetomater (kan sløyfes)

tre medium store pak choi, renset og lettstekt

rikelig med frisk mynte og koriander, grovt hakket

----

dampet jasminris eller nudler til servering

grovknuste salte peanøtter til garnering

Fremgangsmåte

Mariner kjøttet i soyasaus og pepper i en times tid. Stek risen gyllen i tørr panne og knust den veldig fint i en morter eller bruk en stavmikser så det blir som et pulver og sett det til side.

Grill kjøttet på høy varme i omlag tre til fem minutter på hver side så det er medium stekt. La det hvile i ti minutter så du kan ta i det uten å brenne deg og skjær det opp i tynne skiver med en filetkniv. Forsøk så godt du kan å få skivene tynnest mulig uten at du bare skaver det opp.

Ha det oppskårede kjøttet over i en romslig bolle (få med all kjøttsaften) og tilsett finsnittet sjalottløk, fiskesaus, sukker, thaichili, rispulveret og vårløk og miks det hele godt sammen.

La salaten trekke mens du vasker og kutter opp grønnsakene og woker pak choi lett. Smak på kjøttet når det har trukket litt for å sjekke at du ikke trenger mer fiskesaus eller lime. Miks sammen kjøtt, all dressingen i bollen, grønnsaker og alle de friske urtene og arranger det hele oppå risen eller nudlene. Avslutt med noen flere urter, peanøtter og friske limebåter til å klemme over.