© 2010–2022 Millas Mat

Teriyaki Chickensalad

kyllingsalat med en japansk vri

Når jeg er ute for å spise lunsj og bestiller noe som ser godt ut på menyen og blir kjempeskuffet så fisker jeg opp min lille notatblokk & penn og noterer hva som er på tallerkenen, hva jeg synes ikke skal være der, hva jeg synes mangler og ikke minst - hvordan kan jeg gjøre dette bedre. Denne salaten er resultatet av en salat jeg gjenskapte hjemme på mitt eget kjøkken.

Ingredienser

teriyakikylling:

400 gr kyllingfilet eller lårkjøtt i skiver

to dl lys soyasaus

to dl ferskpresset appelsinjuice

tre dl Sprite eller 7-Up

saften av en sitron

litt nøytral olje til steking

en teskje havsalt og sort pepper etter smak

fire fedd hvitløk

en halv dl teriyakisaus (Kikkoman)

----

et halvt hode isbergsalat

en moden bifftomat eller to plommetomater

en gulrot i juliennestrimler

en moden avocado

limejuice og havsalt

250 gr forvellet spinat

en håndfull ristede peanøtter

en liten håndfull revet parmesan

Kutt kyllingen i brede strimler og legg det i en blanding av soya, appelsinjuice og sitronbrus. La de marinere seg i omlag fem timer og hell deretter av marinaden. Stek kjøttet i litt olje i en wok inntil det er gyllent og fint og fres hvitløken sammen med kjøttet de siste minuttene. Hell over teriyakisausen, kok opp og sett det hele til side for lett avkjøling.

Finn frem en romslig salatbolle og kutt isbergsalaten i biter. Del tomatene i to og fjern kjernehuset med en spiseskje. Kutt tomatkjøttet i terninger og ha det over i bollen sammen med gulrot og forvellet spinat. Miks inn litt e.v. olivenolje og frisk lime sammen med havsalt og pepper og topp salaten med kyllingen, avocado mikset med lime og havsalt og nøtter Riv over litt parmesan til slutt og server.