© 2010–2021 Millas Mat

Tacosalat Veggie-delight med søtpoteter

vegetarsalat med masse smak av Mexico

Terninger av søtpotet bakt med deilige krydderier fungerer som gull i denne vegetarvarianten av en klassisk tacosalat. Den er enkel å lage - mens potetene er i ovnen fikser du alt det andre. Relish kan gjerne lages en stund før slik at den får trekke litt i kjøleskapet. Da setter smakene seg litt bedre. Varier gjerne med andre grønnsaker som gulrot eller paprika. Oppskriften har jeg omarbeidet fra Nigella Lawsons bok At My Table.

Ingredienser

salat for to:

to medium store søtpoteter i grove terninger

fire spiseskjeer vanlig olivenolje

en teskje malt spisskumin

en teskje hot paprika (pimenton)

en halv teskje malt koriander

en halv teskje bakepulver

havsalt og sort pepper etter smak

----

tomat og pære relish:

200 gr cherrytomater, delte

en pære, kuttet i små terninger

en frisk jalapeño, finhakket

en spiseskje frisk limejuice

havsalt etter smak

----

til salaten:

grovt snittet isbergsalat

en moden avocado, skivet

frisk lime og havsalt

varme tortillachips

revet ost og rømme til servering

Cholula eller annen hotsauce

Begynn med potetene. Sett ovnen på 200 °C og legg et stykke bakepapir på et stekebrett. Skrell og kutt potetene i grove terninger (de krymper endel under baking) og legg de i en pose. Tilsett alle krydderiene sammen med bakepulver, havsalt og pepper- Lukk posen og rist godt slik at potetene dekkes av krydder. Tilsett olivenoljen og rist/masser posen godt. Tipp alt ut på bakebrettet og spre potetene utover i et lag. Bak de i omlag en halvtime eller til de er møre og har gylne flekker.

Mens potetene er i ovnen lager du relishen. Kutt opp alle ingrediensene i små terninger og miks sammen med lime og havsalt. La den trekke en liten stund på kjøkkenbenken og smak på den etter en stund om du trenger mer lime eller havsalt.

Spre et lag med isbergsalat på hver tallerken og fordel de bakte søtpotetene over. Fordel deretter over relish og topp med avocado, frisk hakket koriander og revet ost. Server rømme og hotsauce ved siden av.