Tabbouleh fra Riyadh

en saudisk variant av den kjente persillesalaten

Denne fantastisk smakfulle og irrgrønne salaten med persille, bulgur og ferske tomater vil du møte i ulike varianter over hele den arabisk verden. Den spises gjerne sammen med grillet kylling, lammespyd eller til falafel. Tilbehør som hummus og muhammarah til å smøre på mykt flatbrød spises gjerne ved siden av. Om du ikke finner bulgur kan du bruke couscous. Flatpersille er lettest å finne hos de asiatiske markedene.

Ingredienser

to dl frisk hakket flatpersille

to spiseskjeer frisk finhakket mynte

en finhakket rødløk

fire tik seks flådde og grovhakkede tomater

en spiseskje havsalt

en halv teskje svart pepper

en drøy dl bulgur eller couscous

seks spiseskjeer friskpresset sitronsaft

seks spiseskjeer god e.v. olivenolje

to gode håndfuller opprevet grønn salat

Fremgangsmåte

Bløtlegg bulguren i vann i ca. to timer til den er myk. Klem ut mest mulig av vannet og spre den utover på kjøkkenpapir for å få den tørr.

Bland sammen alle ingrediensene utenom sitronsaft, olivenolje, havsalt og pepper. Anrett det i midten av en bolle eller et fat og legg biter av grønn salat rundt kanten. Pisk sammen sitronsaft, olivenolje, havsalt og pepper og hell over salaten. Miks alt sammen med to gafler.

La den stå i noen timer for å trekke, gjerne over natten dekket av plast i kjøleskap. Ta den ut en times tid før servering så salaten får romtemperatur. Den kommer ikke til sin rett hvis den serveres for kald.