© 2010–2022 Millas Mat

Tabouleh fra Libanon

høyt elsket av et helt folk

Jeg glemmer aldri første gangen jeg fikk servert tabouleh. Det var på et slitent nedstøvete gatemarked/café midt i et ganske shady strøk i Paris men det smakte helt enestående godt. Salaten ble servert med grillede kyllingspyd, pitabrød og hummus, og folkene som drev stedet var så serviceinnstilte, søte og oppmerksomme at man glemte alt om støv og mangel på servietter. Dette er frisk, godt, grønt og supersunt å spise.

Ingredienser

100 gr bulgur eller couscous

kokende vann til bløtlegging

en halv rødløk i tynne skiver

et fedd hvitløk

en stor tomat

havsalt og sort pepper etter smak

en klype knuste chiliflak

to finsnittede vårløk

en bunt frisk italiensk bladpersille

en halv dl mynteblader

en halv spiseskje malt spisskumin

saft og skall av en sitron

en spiseskje e.v. olivenolje

Hell bulgur i en ildfast bolle eller en liten kjele og hell på kokende vann så det står ca. en cm. over grynene. Dekk bollen med plastfolie eller lokk og sett den til side på benken. Vask og skyll persillen.

Finn frem foodprosessoren og ha i løk, hvitløk, tomat, chiliflak og vårløk sammen med litt salt og pepper. Pulser alt rask sammen men pass godt på så maskinen ikke kjører alt til en grøt. Start og stopp maskinen flere ganger så har du god kontroll.

Legg persillen flatt på en skjærefjøl og skjær av bladene fra stilkfestet. Rull alle persillebladene sammen til en ball og skjær den opp men ikke hakk den. Ha den over i prosessorbollen og gjør det samme med myntebladene. Tilsett spisskumin, sitronsaft og olivenolje og pulser noen raske ganger en gang til.

Skrap alle grønnsakene over i serveringsbollen eller fatet og vend inn bulguren med en skje. Smak til med mer salt, pepper og sitron om nødvendig og dekk salaten med plastfolie. Sett den kaldt inntil den skal serveres.