© 2010–2021 Millas Mat

Spinat og farfallesalat

fra en av New Yorks beste salatbarer

Denne salaten er fra de kjempeflinke og innovative kokkene på Just Salad i New York med chef Laura i spissen. De har fem utsalg i storbyen og finnes også i Hong Kong. De har et enormt utvalg av klassiske og nyskapende salater, og man kan selvsagt komponere sin egen favoritt ved disken. Her er alt laget fra bunnen av, også de deilige dressingene.

Ingredienser

500 gr farfalle (pastasløyfer)

tre vårløk i tynne skiver

60 gr syltede soltørkede tomater i tynne skiver

500 gr fersk spinat (renset og grovhakket)

fire spiseskjeer ristede pinjekjerner

en spiseskje frisk oregano (finhakket)

——

dressing:

en halv dl e.v. olivenolje

en teskje frisk hakket rød chili

et fedd finhakket hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann, slå av vannet og hell den tilbake i kjelen. Rør inn en spiseskje olivenolje så den ikke klistrer seg sammen.

Vask og rens spinaten, det er lettest i et dørslag under rennende iskaldt vann i vasken, la den renne godt av seg og hakk den grovt opp. Bland den godt sammen med pastaen i en stor salatbolle. Vend inn finsnittet vårløk, finhakkede soltørkede tomater, pinjekjerner og oregano.

Tilsett alle ingrediensene i et lite glass med skrukork og rist den godt sammen. Hell over salaten og bruk et salatbestikk eller to spiseskjeer til å løfte salaten opp og droppe den nedi bollen. Gjenta dette en fem til syv ganger til all dressingen er vendt inn i salaten.