Sommernudlelsalat

kaldt, forfriskende, smaksrikt

På sommerens varmeste dager har man ikke lyst til å lage mat eller bruke mye tid på kjøkkenet. Denne nudelsalaten lager jeg om morgenen før den mest intenser varmen slår inn og lar den stå i kjøleskapet. Da har jeg maten klar når sulten melder seg. Salater som dette finner du over hele Asia og varier gjerne med andre grønnsaker eller lag den vegetarisk. Her ser du min sammen med Moo Ping - en av min manns grillfavoritter.

Ingredienser

dressingen:

tre fedd knust hvitløk

en dl asiatisk riseddik

en spiseskje lys brunt sukker

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje fiskesaus (nam plah)

en spiseskje Sriracha

en spiseskje hoisin (kinesisk grillssaus)

en teskje sesamolje

----

225 gr tynne eggnudler eller spaghetti

et stort kyllingbryst, posjert

en stor gulrot, juliennet

en rød paprika, juliennet

fire vårløk, fint snittet

en dl salte peanøtter, grovt knust

en stor hånfull friske hakkede urter (koriander, mynte og thaibasilikum)

Fremgangsmåte

Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den til side. Posjer kylingbrystet i lettsaltet vann ved å først legge det i kokende vann, deretter senker du temp. til middels varme og lar kjøttet småkoke i fem minutter før du slår av varmen og lar kjøttet trekke i ytterligere femtem minutter. Avkjøl og riv det opp i tynne strimler.

Kok nudlene etter anisning på pakken og skyll de raskt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Miks inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

Ha nudler, kylling, gulrøtter, paprika og vårløk i en stor miksebolle og hell over dressingen. Trekk på deg et par plasthansker og miks det hele godt sammen- Bruk litt tid på dette. Sett det hele kaldt under plast i minimum to timer.

Miks inn peanøtter og friske urter før servering.