© 2010–2019 Millas Mat

Soltørket tomat- og pennettesalat

Hvis du får tak i armoniche så er det en imponerende stor pasta formet for å ligne små harper. Den egner seg utrolig godt i salater og til kraftige pastasauser men her får den spille hovedrollen i en enkel men veldig smakfull salat. Dette kan du spise som den er men den er ekstra nydelig til et stykke grillet fisk eller kylling. Dette er en passende oppskrift for to.

Soltørket tomat- og pennettesalat

Ingredienser

175 gr pennette eller armoniche

en teskje havsalt

to spiseskjeer e.v. olivenolje

to spiseskjeer finhakkede soltørkede tomater

to plommetomater eller ti perletomater

ett fedd hvitløk

en klype sukker

sort pepper etter smak

en finhakket rødløk

en liten håndfull frisk hakket persille

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og tilsett salt i vannet når det koker. Dropp i pastaen og rør godt og ha i hvitløksfeddet. Kok den etter anvisning på pakken. Jeg pleier å smake på den når det gjenstår ett minutt igjen på koketiden, da unngår jeg alltid å ende opp med overkokt pasta.

Bland sammen soltørket tomat, salt, pepper og sukker. Miks inn olivenoljen til slutt og sett den til side.

Finhakk rødløk og persille. Skjær tomatene i to eller fire båter, det er ikke nødvendig og skrelle dem. Hell kokevannet av pastaen og mos inn det kokte hvitløksfeddet sammen med tomatblandingen, ha det i pastaen umiddelbart mens den ennå er rykende varm. Miks inn hakkede tomater, rødløk og persille og smak til med salt og pepper før servering.