© 2010–2022 Millas Mat

Søtpotet, kikert og fetasalat med bjørnebær

med inspirasjon fra Jordbærpikene

Friske bær gir en helt ny dimensjon til enhver salat og de bringer med seg masse friskhet i tillegg til farge, og ikke minst så gjør den maten vakker å se på. Når det gjelder mat skal man ikke overse estetikken for den er faktisk viktig. Man spiser med øynene. Søtpotet, bacon og kikerter er også med på å gjøre denne salaten til et mettende og komplett måltid. Jeg sverger til salater som dette når jeg er i humør for noe lettere enn en full middag. Inspirasjonen til denne salaten fikk jeg fra en kafé der jeg spiste lunsj eller en lang og slitsom shoppingtur. Det var null problem å finne energien til de siste nødvendige huslige innkjøpene etter å ha inntatt en bolle full av dette.

Ingredienser

salat for to til tre:

et hode grønn crispisalat

terninger av en stor bakt søtpotet

en boks hermetiske eller tilsvarende mengde kokte kikerter

100 gr smuldret feta

en håndfull bjørnebær, jordbær eller rips (hermetiske, frosne eller ferske hvis de er i sesong)

en håndfull ristede og saltede gresskarkjerner

en håndfull ristede pistasjnøtter

100 gr tynnskjært og sprøstekt bacon

havsalt og sort pepper etter smak

----

olivenolje, balsamico og lønnesirup (ev. bringebær- eller mangoeddik) pisket sammen

noen brødkrutonger

Gni inn søtpoteten med litt olje og bak den i ovnen ved omlag 200 °C i mellom tre kvarter og opptil en time. Det pleier å være passe men skjekk med en kniv at den er helt møt. La den ligge og avkjøle seg i en times tid før du forsiktig fjerner skallet og deler poteten i passende terninger.

Vask og riv salaten i små biter og fordel den utover et passende fat. Tilsett godt skylte og tørkede kikerter samt søtpotetterningene. Arramger fetaost og bjørnebær oppå og dryss på kjerner og nøtter. Pisk sammen vinaigretten og bruk en spiseskje til å dryppe den over salaten og legg sprøstekt bacon på toppen før servering. Topp med noen krutoner for litt ekstra crunch.