Siciliansk laksesalat med parmesan, sitron og chili

putt fersk fisk i salaten

Denne salaten er en miks av middelhavets ingredienser og den gode norske laksen. Om sommeren bruker jeg gjerne fersk fisk i mine salater og jeg setter stor pris på villfanget laks. Det er ikke den letteste ingrediensen å finne så du kan gjerne bruke ørret. Om du ikke ønsker pasta kan den enkelt utelates og feks. erstattes med biter av stekt squash.

Ingredienser

gir to gode porsjoner:

400-500 gr fersk økologisk laks eller villaks

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft

smør til steking

knuste chiliflak etter smak

----

et lite hode isberg- eller grønn ekbladsalat

150 gr fullkornspenne

en god håndfull cherrytomater i ulike farger

en liten fennikel i løvtynne skiver

røde hagereddiker i tynne skiver

en liten håndfull ristede pinjekjerner

en liten håndfull revet parmesan

----

vinaigrette:

to spiseskjeer e.v. olivenolje

tre spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en god spiseskje lønnesirup

en håndfull friske hakkede urter (basilikum, persille og litt frisk rosmarin)

havsalt og sort pepper

Fremgangsmåte

Sett over saltet vann til pastaen og ha den i når vannet koker. Samtidig setter du en panne på varmen og rister pinjekjernene lett gylne før du legger de over i en skål. I den samme pannen smelter du smør og steker laksen. Husk og krydre den med havsalt og pepper på forhånd. Når den er gyllen og passe stekt legger du den over på en tallerken med skinnsiden opp og fjerner skinn og det gråbrune fettet som smaker harskt og bittert. Snu laksen og del den opp i store grove biter med en gaffel, klem over frisk sitron og dryss på noen chiliflak.

Finn frem et stort fat til å servere salaten på og fordel den grønne salaten utover sammen med fennikelen. Pisk sammen viaigretten og fordel litt av den over den kokte pastaen og resten over salatbladene. Miks salat, finnikel og pasta ett sammen.

Kutt cherrytomatene i to og fordel de over salaten sammen med tynne skiver av reddik. Legg laksebitene innimellom, dryss over pinjekjerner og avslutt med parmesan. Serveres straks.