© 2010–2021 Millas Mat

Rotfrukt og avocadosalat

rotfrukt på stadig nye måter

Dette er en nydelig tunisisk salat jeg falt helt for første gang jeg forsøkte den. Jeg tar en snarvei og bruker ferdigkjøpte krutonger men det finnes veldig gode varianter til salgs her i landet nå. Og om du vil må du selvsagt lage dine egne. Du kan servere dette til lunsj eller som en middag sammen med stekt eller grillet kylling og gjerne til arabiske retter.

Ingredienser

nok til tre som en siderett:

tre gulrøtter

en liten kålrot

to spiseskjeer honning eller lønnesirup

havsalt og sort pepper etter smak

en moden avocado

en stor håndfull krutonger

tre spiseskjeer e.v olivenolje

en klype malt spisskumin

en klype paprika

litt frisk finhakket persille

en god håndfull ruccola

en spiseskje ristede sesamfrø

to spiseskjeer ristede gresskarkjerner

Sett ovnen på 200 °C og kle en bakeplate med et stykke aluminiumsfolie. Del gulrøttene i to på langs og pensle de med litt olje og lønnesirup eller honning. Gjør det samme med kålroten, Dryss på salt og pepper og bak de i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er møre og gylne.

Mens gulrøttene er i ovnen rister du frøene og pisker sammen olivenolje, spisskumin, paprika og persille til dressingen. Smak den til med salt og pepper samt litt sitron. Vask ruccolaen og bruk hendene til å riste den godt opp og få ut mest mulig av vannet. Har du en salatslynge kan du bruke den.

Skjær opp avocado, ta ut steinen og gni på litt sitronsaft så den ikke bli brun. Bruk en skje og skrap ut kjøttet i medium store biter.

Anrett de varme gulrøttene sammen med ruccola og avocado i en bolle. Dryss på krutongene og drypp over dressingen. Vend alt lett sammen og dryss på frø og kjerner til slutt.