© 2010–2022 Millas Mat

Risnudelsalat med sommerkål, ferske reker og vietamesisk peanøttdressing

frisk asiatisk sommer

Denne sommersalaten har det meste. Risnudler, sprø grønnsaker, søte ferske reker og en skarp aromatisk peanøttdressing med masse lime og fiskesaus. Den er inspirert av det vietnamesiske kjøkkenet og er en perfekt sommerlunsj på en varm dag når man vil ha noe som smaker friskt og som ikke er for tungt for magen. Her kommer også de deilige norske rekene til sin fulle rett.

Ingredienser

gir fire porsjoner:

300 gr risvermichelli (tynne risnudler)

200 gr ferske pillede reker

saft og skall av to lime

fire spiseskjeer fiskesaus (vietnamesisk eller thai)

2 1/2 spiseskjeer sukker

en tommelstor bit frisk revet ingefær

et fedd revet hvitløk

to dl ristede peanøtter (usaltede)

1/2 hode av en liten sommerkål eller nykål

en gulrot

100 gr sukkererter

en håndfull røde reddiker

tre finsnittede vårløk

en fersk rød chili

en håndfull frisk grovhakket koriander

en håndfull frisk grovhakket mynte

Kok risnudlene etter anvisning på pakken og skyll de godt under rennende iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper. La de renne godt av seg i et dørslag, klem ut vannet og klipp de deretter opp litt slik at de ikke blir så lange og dermed vanskelige å spise.

Mens nudlene renner av seg renser du rekene og finner frem en passende salatbolle- eller fat. Ha nudlene i bollen, snitt deretter opp kålen i fine tynne strimler og legg den i, fortsett med å julienenekutte gulroten og sukkertertene og kutt reddikene i båter. Snitt vårløken tynt og legg også denne i. Ha i halvparten av den friske mynten og korianderen.

Kutt chilien i tynne ringer, behold frøene i om du liker litt ekstra hete men ikke legg de oppi bollen ennå.

I en liten blender tilsetter du saft og skall av lime sammen med fiskesaus, sukker, ingefær, hvitløk og halvparten av peanøttene. Kjør det hele sammen til en grov dressing. Hell den over nudlene og grønnsakene og miks godt, det er viktig at denne skarpe dressingen mikses godt inn i risnudlene som absorberer smakene.

Topp salaten med rekene, ringer av rød chili og resten av urtene og peanøttene. Serevers straks.