Quinoa og kyllingsalat med druer og sitron-vinaigrette

fra serien Vegard X Funky

Quinoa - dette frøet som har erobret hele verden kan brukes til en rekke matretter men en av de beste tingene man kan lage er etter min mening en salat. Om sommeren kan du kombinere kokt og avkjølt quinoa med fisk, kun grønnsaker eller som her med kylling, grønnsaker, ost og frukt. Fullverdig sunn middag som du faktisk orker å lage etter en lang varm dag. Oppskriften er notert ned fra serien til VGTV og så vidt jeg vet er den ikke publisert noe sted.

Ingredienser

150 gr quinoa, kokt og avkjølt

300 gr lårfilet av kylling, stekt og avkjølt

havsalt, pepper og paprika til kyllingen

vanlig olivenolje til steking av kyllingen

----

en halv finhakket rødløk, bløtlagt i sitronsaft

150 gr sukkererter, snittet

150 gr cherrytomater, delt

150 gr røde eller grønne druer, delt

75 gr fetaost

en spiseskje frisk finsnittet gressløk

----

vinaigrette:

to spiseskjeer e.v. olivenolje

saften av en halv sitron

havsalt og sort pepper etter smak

noen få dråper balsamico

lønnesirup etter smak

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken og spre den utover en stor tallerken så den avkjøler seg raskere. Krydre kyllingen godt med havsalt, pepper og paprika og stek den gyllen i olivenolje. Når den er klar legger du også denne til avkjøling.

Pisk sammen vinaigretten i en liten bolle. Kutt opp rødløk og legg den i sitronsaft, dette fjerner den skarpe rå løksmaken.

Spre den avkjølte quinoaen utover på et fat og topp med kyllingen kuttet i terninger. Tilsett alle de oppskjærte grønnsakene og druene samt løken og miks inn vinaigretten. Anrett feta og snittet gressløk på toppen og server.