Posjert laksesalat med avocado og gresskarkjerner

oppskrift fra Nigella Lawson

Denne friske og lette laksesalaten kom opprinnelig fra en av Nigella Lawsons bøker. Hvis du forbereder laksen en tid i forveien har du dette klart til serving på få minutter. Dette er perfekt på en varm sommerdag, og passer like godt til lunsj eller som en lett middag. De sprø gresskarkjernene, den kremete avocadoen, den sprø ruccolaen sammen med saftig posjert laks og frisk lime, danner en herlig smakskombinasjon som anbefales.

Ingredienser

nok til to:

500 gr økologisk laks

to vårløk, renset

en teskje hele pepperkorn

saften av en halv lime

to teskjeer havsalt

----

tre spiseskjeer gresskarkjerner, ristet

125 gr brønnkarse eller ruccola

en teskje eplecidereddik

en moden avocado

en spiseskje e.v. olivenolje

havsalt etter smak

Legg laksen i en romslig stekepanne eller en fiskekjele. Hell oppi kaldt vann til det dekker fisken. Tilsett vårløk, pepperkorn, limejuice og havsalt. Sett på varme, og når det såvidt bobler trekker du pannen av varmen, snur fisken og lar den trekke i ca. syv minutter. Ta fisken ut og legg den på en tallerken for avkjøling. Hvis du ikke skal lage salaten med en gang, bør laksen hvile i kjøleskapet.

Rist gresskarkjernene i en tørr panne, inntil de begynner å poppe. Legg de utover på en liten tallerken for avkjøling.

Når du er klar til å lage salaten, begynner du med å skrape av det brune fettet på undersiden av laksen. Dette smaker harskt. Tipp salaten på et passende fat, sprinkle over eddiken og miks lett. Flak opp fisken grovt og legg utover salaten. Del avocadoen og klem over litt mer lime for å unngå at den blir brun, grav ut biter med en teskje. Fordel de utover salaten. Drible over olje og havsalt, og dryss på halvparten av gresskarkjernene. Miks lett og server med resten av gresskarkjernene.