Pita, feta og kikertsalat fra Hellas

oppskrift fra The Times

Her har du en nydelig vegetar-salat pakket med proteiner, vitaminer og masse masse smak. Kikerter er som kjent noe av det mest sunne og næringsrike man kan spise men dessverre bruker vi alt for lite av dem her i Norden. Denne oppskriften burde bidra til at vi spiser mye mer av disse nydelige belgfruktene. Dessuten er kikerter både versatil og billig mat og jeg har alltid flere bokser i spiskammeret.

Ingredienser

salat for to til tre:

to til tre store pitabrød, gjerne fullkorn eller spelt

fire spiseskjeer vanlig olivenolje

en teskje røkt søt spansk paprika, pimenton

----

vanlig olivenolje til steking

en finhakket rødløk

tre fedd hvitløk

en rød finhakket chili

700 gr hermetiske kikerter eller tilsvarende mengde bløtlagte og kokte kikerter

friskpresset sitronsaft og revet skall etter smak

en god håndfull frisk finhakket bladpersille

havsalt og sort pepper etter smak

150 gr fetaost, smuldret

Sett ovnen på 200 °C og kle en bakeplate med bakepapir. Del pitabrødene i to på langs og bland sammen olivenolje og paprika. Pensle dette på snitteflaten av brødene og rist de lett gylne i ovnen. Dette pleier å ta omlag tjue minutter.

Finhakk løken og chilien, hakk persillen og riv hvitløken. Skyll kikertene godt under rennende vann i et dørslag. Varm litt olivenolje i pannen og tilsett løken, la den frese lett og tilsett chilien etter noen få minutter. Tilsett revet hvitløk og rør den godt inn. Ha i kikertene og riv over skallet av en halv sitron før du klemmer over litt av saften. Smuldre inn omlag halvparten av fetaosten og vend på blandingen. Ha i persillen og smak til med havsalt og pepper.

Ha alt over i en bolle og smuldre over resten av osten. Drypp over noen få dråper olivenolje og server med de stekte pitabødene varme - rett fra ovnen.