Pennettesalat med bakte rotfrukter

kombiner grønnsaker og rotfrukter

Dette er for meg en typisk høst- og vintersalat som er delvis inspirert av salater fra Middelhavet, Nord-Afrika og Midtøsten. I denne salaten brukes persille som en egen grønnsak- noe som kanskje mange vil kjenne igjen fra mange arabiske salater. Rotfrukter og løk er grønnsaker med mye naturlig sødme så litt salt feta, salt skinke og varm chili gir en fin kontrast.

Ingredienser

150 gr pennette eller annen rørpasta

200 gr kålrot i terninger

200 gr gulrøtter i terninger

en stor rødløk i båter

vanlig olivenolje

150 gr røkt eller speket skinke i strimler

en finhakket rød chili uten frø

en god håndfull frisk finhakket bladpersille

75 gr smuldret fetaost

havsalt og sort pepper etter smak

—-

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en snau spiseskje friskpresset sitronsaft

en spiseskje lønnesirup

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 °C og legg i grove biter av kålrot, gulrøtter og rødløk i en langpanne. Hell over godt med olivenolje, kvern over litt pepper og vend det godt sammen med hendene. Bak de i en halvtime, vend på de og gi de nok en halvtime i ovnen.

Mens grønnsakene er i ovnen setter du over vann til pastaen og kutter opp skinke, persilleog chili og pisk også sammen vinaigretten.

Dryss på litt salt og la grønnsakene dampe litt av seg så de ikke er brennvarme. Når pastaen er klar slår du av vannet og vender inn vinaigretten så pastaen smøres. Tilsett deretter de lune rotfruktene og løken fra langpannen sammen med skinke, chili og persille. Dryss på smuldret fetaost og så er det klart til servering.