Ottolenghi's Pasta og Zucchinisalat

friter din zucchini neste gang

Zucchini kommer virkelig til sin rett når de friteres. Den tar omtrent ikke til seg noe av oljen og du ser lett når skivene må snus i pannen slik at de ikke blir brent. En svært veloppdragen grønnsak som er på sitt beste nå om sommeren. Bland gjerne inn rester av grillet kylling eller spekeskinke om du har og ikke glem å smake til salaten skikkelig med sitron, havsalt og pepper slik at den ikke blir flat. En bit av dette og du skal kjenne smaken av italiensk sommer.

Ingredienser

pastasalat for to:

250 gr casarecce eller strozzapreti

200 gr grønne hagebønner eller edamame, renset

to medium store zucchini, kuttet i tynne skiver

nøytral olje til fritering av zucchinien

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

en spiseskje rødvinseddik

to spiseskjeer finhakket bladpersille

to spiseskjeer finsnittet basilikum

saft og skall av en sitron

halvannen spiseskje kapers, hakket


Fremgangsmåte

Sett over en romslig kjele med godt saltet vann. I denne koker du først bønnene i omlag tre minutter til de er møre. Deretter koker du pastaen. Mens den koker pisker du sammen olivenolje, eddik, havsalt og pepper. Finn også frem et passende fat som salaten skal anrettes på.

Hakk urter og kapers og skjær deretter opp squashen. Friter den gyllen i små porsjoner og la den renne av seg på kjøkkenpapir. Når all squashen er ferdig gir du de et lett dryss med havsalt.

Hell vannet av den varme pastaen og ha den over på fatet. Miks inn litt av vinaigretten for å smøre pastaen slik at den ikke klistrer seg sammen. Når den har dampet litt av seg mikser du inn de kokte bønnene og den friterte squashen. Tilsett sitronsaft, revet skall og kapers og gi alt en lett miks. Smak til med havsalt og pepper og rett før servering.