Nektarin, feta og bulgursalat fra Salad Days

verden kommer sammen

Denne salaten gir meg en umiddelbart følelse av at Kina, Middelhavet og Midtøsten møtes. Dette er uten tvil en meget global salat og er nydelig som en middag på en virkelig varm dag. De søte og friske nektarinene danner en herlig kontrast til de noe bitre urtene og nøttene bidrar med en deilig sprøhet. Dette er mat man føler seg vel av.

Ingredienser

salat for to til tre personer:

et halvt hode finsnittet crispisalat

150 gr bulgur eller couscous

to til tre nektariner i båter

to kyllingfileter eller kjøttet fra en grillet kylling

havsalt og sort pepper etter smak

smør og nøytral olje til steking av kyllingen

125 gr smuldret fetaost

en liten håndfull opprevne basilikumblader

en liten håndfull frisk finhakket mynte

noen kvister frisk finhakket dill

en liten håndfull ristede mandelskiver

en liten håndfull ristede pinjekjerner

noen få spiseskjeer e.v. olivenolje

mangoeddik etter smak

Kok eller damp bulgur etter anvisning på pakken og krydre kyllingen godt med havsalt og pepper. Stek den hel i pannen sammen med litt olje og smør og legg den deretter til side på en tallerken for avkjøling. Rist mandelskiver og pinjekjerner gyllent i en tørr panne og sett også disse til side. Finn deretter frem et romslig fat og spre den ferdige bulguren utover så den får dampet godt av seg. Miks inn litt e.v. olivenolje.

Riv opp kyllingen i fine strimler og vend den inn i bulguren på fatet. Snitt deretter opp salaten og del nektarinene inn i tynne båter. Finhakk urtene. Vend alt lett sammen med bulguren og topp med smuldret fetaost. Smak til med mangoeddik og dryss over nøttene til slutt.