© 2010–2022 Millas Mat

Nacho Libre-salat

Mexicansk salat med kylling og crema

Noen som husker Jack Black i rollen som kokk i et mexicansk kloster? Økonomien ved klosteret er trang og den ene lille luksusen de har er et lite dryss knuste maischips over bønnestuingen. Nacho hemmelige drøm er å bli en luchador - og når han vinner sin første kamp tar han pengepremien og kjøper inn friske grønnsaker og kylling til alle i klosteret og komponerer en salat slik som dette. En veldig søt og morsom film som varmt anbefales akkuret som denne salaten. Om du ønsker kan du piske sammen rømme og frisk limejuice for å få mexicansk crema.

Ingredienser

salat for to:

et lite hode grønn crispi eller romantosalat

en stor tomat i terninger

en stor moden avocado i terminger

frisk limejuice og havsalt til avocadoen

en liten boks maiskorn, tørristet

en liten finhakket rødløk

en boks (400 gr) godt avrente pintobønner eller kidneybønner

to medium store kyllingfileter

krydderblanding til kyllingen: en teskje hot paprika, en halv teskje spisskumin, en halv teskje malt koriander, en teskje oregano, cayenne etter smak, havsalt og sort pepper

smuldret fetaost, revet parmesan eller annen hvitost

150 gr maischips

vinaigrette:

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

tre spiseskjeer friskpresset limejuice

en spiseskje mild akasiehonning

havsalt og sort pepper etter smak

Rist maisen i en tørr panne og legg de til side. Bland sammen alle krydderiene til kyllingen i en liten bolle og gni inn kjøttet godt på begge sider. Stek de lett gylne i en panne med litt smør og olivenolje og legg de deretter over i en ildfast form. Sett ovnen på 180 °C og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på fileten og stek den videre i ovnen inntil kjernetemp viser 67 °C. Varm nachochipsene i en egen ildfast skål sammen med kyllingen i noen minutter.

Vask og skyll grønnsakene godt og finn frem en romslig salatbolle. Riv opp salaten og tilsett tomat, løk og avdocadoterninger som en penslet med lime og drysset lett med havsalt, Tilsett mais og bønner og pisk sammen dressingen. Hell den over og vend alt lett sammen. Kutt kyllingen i passende terninger og avslutt med revet ost. Legg maischips langs kanten på bollen og server med crema.